Politie Gelderland-Midden

Aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol
Publicatiedatum: 19-3-2006 14:36:10

West-Veluwe Vallei De politie heeft vrijdagavond drie personen aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed van alcohol. Bij alledrie werd het rijbewijs ingevorderd.
Agenten kregen rond 22:20 uur een melding van een auto in de sloot op de Dijkgraaf in Wageningen. Ter plaatse troffen de agenten een 34-jarige man uit Wageningen zittend in de berm bij zijn auto aan. De agenten zagen en roken dat de man alcohol gedronken had en namen hem mee naar het politiebureau. Doordat de man vermoedelijk zoveel gedronken had, kon er geen blaastest worden afgenomen. Daarom is er een bloedproef afgenomen. Het rijbewijs van de verdachte is ingenomen.

In de nacht van vrijdag op zaterdag rond 01:00 uur heeft de politie een 38-jarige Edenaar op de Wesselseweg in Kootwijkerbroek aangehouden. Bij de blaastest bleek dat de man een alcoholpromillage van 1,55 had, meer dan drie keer zoveel dan is toegestaan. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van zeven uur.
Een 47-jarige vrouw uit Lunteren is in de nacht van vrijdag op zaterdag in Lunteren aangehouden. Agenten zagen de vrouw in haar auto op de Dorpsstraat rijden en gaven een stopteken. De vrouw reageerde hier niet op. Pas na meerdere malen signalen gegeven te hebben stopte de Lunterense. Aangezien de vrouw niet in staat was om een blaastest af te leggen is een bloedproef afgenomen. Het rijbewijs van de vrouw is ingevorderd en ze kreeg een rijverbod van twaalf uur.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Snelheidscontroles Harskamp en Wekerom

Publicatiedatum: 19-3-2006 14:35:18

Het Verkeershandhavingsteam (VHT) heeft vrijdag in Harskamp en Wekerom gecontroleerd op snelheid, het dragen van de helm en de autogordel. In Harskamp controleerde het VHT van 15:00 uur tot 18:00 uur op de Edeseweg ter hoogte van de Julianastraat. Daarbij werden 340 passanten gecontroleerd waarvan er 22 te snel reden. De maximum snelheid was 83 km/uur waar je 50 km/uur mag rijden. Daarnaast kregen drie automobilisten een bekeuring voor het niet dragen van de gordel. In Wekerom controleerde het VHT van 18:30 uur tot 21:45 uur op de Edeseweg van Wekerom naar Ede (buiten de bebouwde kom). Van de 350 passanten reden er 18 te snel met een maximum snelheid van 100 km/uur waar je 60 km/uur mag rijden. Tevens is er gecontroleerd op alcohol en het dragen van gordel. Daarbij zijn geen overtredingen geconstateerd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---