Ingezonden persbericht

Uit: PH Nieuwsbrief 207.10

wekelijkse nieuwsbrief van de Disciplinegroep Public Health
van het Julius Centrum te Utrecht

HATTINGA VERSCHURE OVERLEDEN OP VRIJDAG 17 MAART

Op vrijdagavond 17 maart is prof.dr.J.C.M. Hattinga Verschure op een leeftijd van 92 jaar overleden. Hij was hoogleraar ziekenhuiswetenschappen (1970 -1984), een grondlegger van het zorgonderzoek en bouwpastoor van de tegenwoorige locatie van het UMC Utrecht. In de jaren zeventig zette hij zelfzorg en mantelzorg op de kaart. De afgelopen drie jaar is de gezondheid van Joop Hattinga Verschure eerst langzaam en daarna sneller achteruit gegaan. De afgelopen dagen lag hij in coma. Mijn gedachten en meeleven gaan uit naar zijn echtgenote Ciel en zijn kinderen.
De afscheidsplechtigheid vindt naar verwachting plaats op donderdag 23 maart, 1130 uur te Nijmegen. Morgen verschijnt er in De Volkskrant een In Memoriam van de hand van redacteur Ellen de Visser. Ondergetekende zal in de volgende Nieuwsbrief ook terugblikken op het leven van Hattinga Verschure.

VERANTWOORDING

Wil je meer weten of een activiteit bijwonen naar aanleiding van een bericht, neem dan contact op. Wil je delen van de nieuwsbrief verspreiden onder collega's, doe dat. Je collega's kunnen zich ook aanmelden voor rechtstreekse toezending. Je meldt je aan en af door een mail te sturen naar Guus.Schrijvers@wxs.nl

De nieuwsbrief is gericht aan een aantal relaties van de Disciplinegroep: collega's binnen en buiten het Julius Centrum, pao- en keuzeblok studenten, gastdocenten, stage-verleners aan co assistenten Sociale Geneeskunde, onderzoeksrelaties, subsidiënten en overigen die geïnteresseerd zijn in Utrechts Volksgezondheids onderwijs en in onderzoek naar zorginnovaties, ketenzorg en transmurale zorg. De Nieuwsbrief verschijnt wekelijks op zondag of maandag. Eerdere edities tref je aan vanaf nr 65 op de internetsite www.integratedcare.nl Opsteller van deze nieuwsbrief is:

Guus Schrijvers
Hoogleraar Structuur en functioneren van de Gezondheidszorg
Julius Centrum voor Gezondheidswetenschappen en Eerstelijnsgeneeskunde
Universitair Medisch Centrum Utrecht
email: a.j.p.schrijvers@umcutrecht.nl
tel 030 250 9359