Politie Zuid-Holland-Zuid

19/03 Weekend Dordrecht en Zwijndrechste Waard

Dordrecht, 19-03-2006 o Persberichten District I

GESTOLEN AUTO
DORDRECHT/BREDA Agenten van de Politie Zuid-Holland-Zuid hebben op 17 maart op de autosnelweg A16 ter hoogte van Breda een 23-jarige Bredanaar aangehouden. De agenten zagen hem op de A16 rijden en controleerden zijn kenteken. Dat bleek te horen bij een auto die eerder gestolen was. De politie is op zoek naar de eigenaar en de verdachte is in verzekering gesteld.

SNELHEIDSDUIVELS AANGEHOUDEN
DORDRECHT /DELFT Agenten van de Politie Zuid-Holland-Zuid hebben op 18 maart een 23-jarige Fransman aangehouden. Op de autosnelweg A16 klokten zij hem op een snelheid van 180 km/uur waar maximaal 100 is toegestaan. Ook kleefde hij en reed hij onnodig links. Op de A13 bij Delft kon de man veilig aan de kant worden gezet. Hij bleek geen identiteitsbewijs zich te hebben, waarop hij is aangehouden en op het politiebureau in Dordrecht is ingesloten. Hij is voorzien van de nodige bekeuringen.
Hendrik-Ido-Ambacht Een 24-jarige Antwerpenaar en een 21-jarige plaatsgenoot zijn op 18 maart op de autosnelweg A16 ter hoogte van Hendrik-Ido-Ambacht aangehouden. De 21-jarige reed 160 km/uur en daarmee 60 kilometer te hard, reed onnodig links en gaf geen richting aan. Ook bleek hij nog voor 1176 euro aan bekeuringen open hebben te staan. Zijn 24-jarige passagier had nog voor 187 euro open staan. Hij betaalde op het politiebureau en kon gaan. Een familielid van de 21-jarige is uit België overgekomen om 1180 euro te betalen, waarna ook deze verdachte in vrijheid werd gesteld. De politie mocht het wisselgeld houden.

RIJDEN MET ONTZEGGING
DORDRECHT - Een 26-jarige man uit Rotterdam is op 18 maart rond 01.50 uur op de autosnelweg A16 aangehouden. Hij reed in een personenauto, maar mocht dat tot 17 mei 2006 niet, want zijn rijbewijs was eerder ingevorderd. De man is aangehouden en is (met auto) naar het politiebureau aan de Nassauweg overgebracht. Bij hem werd een zakmes aangetroffen dat in beslag is genomen. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld. De man stapte daarop weer in zijn auto en reed weg. Kort daarna stopte hij om zijn auto te parkeren, waarop hij op de Markettenweg opnieuw werd aangehouden. De auto is in beslaggenomen.

DORDRECHT Een 28-jarige, in Valkenburg wonende Duitser is op 18 maart op de autosnelweg A16 aangehouden. Eerder die nacht had hij op de A16 165 km/uur gereden waar maximaal 100 is toegestaan. Zijn rijbewijs werd ingevorderd, maar de man bleek dat niet bij zich te hebben. Hij is daarop met een bekeuring heengezonden. De man stapte echter weer in zijn auto en reed richting Rotterdam. Op de A16 zagen alerte agenten hem rijden en hielden hem aan. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld. De auto is weggetakeld.

GEZOCHT
DORDRECHT Op vrijdag 17 maart is een 24-jarige man uit Dordrecht op de Goeverneursstraat aangehouden. De man had nog een aantal boetes open staan voor een totaalbedrag van 1900 euro. Omdat de man zicht verzette bij zijn aanhouding, is hij geboeid afgevoerd. De man is ingesloten.

RIJDEN ONDER INVLOED
DORDRECHT Op vrijdagavond 17 maart is een 64-jarige man uit Dordrecht op de Provincialeweg aangehouden wegens rijden onder invloed in een personenauto. Op het bureau blies de man 320 ug/l. Na verhoor is de man met een rijverbod van 2 uur heengezonden. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt.

DORDRECHT- Op zaterdagmorgen 18 maart is een 56-jarige man uit Dordrecht op de Bellevuestraat aangehouden wegens rijden onder invloed in een personenauto. Op het bureau blies de man 440 ug/l. Na verhoor is de man met een rijverbod van 4 uur heengezonden. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt.

ZWIJNDRECHT Een 41-jarige automobilist uit Zwijndrecht is op 18 maart op het Groot Karreveld aangehouden. Hij kreeg een proces verbaal en 4 uur rijverbod.

HENDRIK-IDO-AMBACHT Op de Veersedijk is op 18 maart een 55-jarige automobilist uit Zwijndrecht aangehouden. Na verhoor mocht hij naar huis, een proces-verbaal en twee uur rijverbod rijker.

DORDRECHT Op zaterdagmorgen 18 maart is een 22-jarige man uit Dordrecht op de Raamstraat aangehouden wegens rijden onder invloed in een personenauto. Op het bureau blies de man 220n ug/l. Bij beginnend bestuurders ligt de grens op 88 ug/l. De man had nog een aantal boetes open had staan voor een totaalbedrag van ruim 500 euro. De man is ingesloten.

DORDRECHT Op zaterdagavond 18 maart is 20-jarige man uit Dordrecht op de Clementstraat aangehouden wegens rijden onder invloed in een personenauto. Op het bureau blies de man 270 ug/l. Bij beginnend bestuurders ligt de grens op 88ug/l. Na verhoor is de man met een rijverbod van 1 uur heengezonden. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt.

NEUS GEBROKEN
ZWIJNDRECHT - Op vrijdag 17 maart is een 13-jarige jongen uit Zwijndrecht op de Burgemeester Jansenlaan mishandeld. De jongen stond met een groep vrienden te praten toen een andere groep naar hen toe kwam lopen. Eén van de jongens pakte de 13-jarige jongen vast en gaf hem een stomp in zijn gezicht. Waarom dat gebeurde, is nog onduidelijk. Hierdoor liep de jongen een gebroken neus op. De politie onderzoekt de zaak.

WONINGINBRAAK
ZWIJNDRECHT Bij een inbraak in een woning aan de Laurensvliet is tussen 18 maart 16.30 uur en 19 maart 00.15 uur een LCD-televisie buitgemaakt. De inbreker(s) forceerde(n) een raam. De Technische Recherche doet sporenonderzoek.

DORDRECHT Een inbraak in een woning aan de J.J.A. Goeverneursstraat tussen 17 19 maart leverde een fototoestel op. De inbreker(s) forceerde(n) een deur. De Technische Recherche is voor sporenonderzoek ingeschakeld.

MAN EN VROUW AANGEHOUDEN
ZWIJNDRECHT Agenten van de Politie Zuid-Holland-Zuid hebben op 19 maart op de Kapitein Luidingaflat een 29-jarige man uit Zwijndrecht aangehouden. Hij zou op daar op verschillende adressen hebben aangebeld en de bewoners om geld hebben gevraagd en hun oneerbare voorstellen hebben gedaan. De man was dronken en wilde geen identiteitsbewijs overleggen. Hij is na verhoor in vrijheid gesteld. In de genoemde flat kreeg de verdachte ruzie met een daar aanwezige 21-jarige Zwijndrechtse. Zij zou de man met een mes bedreigd hebben. Ook zij was vermoedelijk dronken en is op verdenking van bedreiging aangehouden. Het mes is inbeslaggenomen en de vrouw is na verhoor en een nachtje cel in vrijheid gesteld.

POLITIE ZOEKT GETUIGEN
JONGEN GEWOND BIJ POGING BEROVING
DORDRECHT Een 15-jongen uit Dordrecht is op 19 maart gewond geraakt toen tussen 00.30 en 00.45 uur geprobeerd werd hem te beroven. Het slachtoffer kwam op dat moment uit de richting van het Van den Broek-erf en fietste langs een grasveldje in de richting van het Pearl Buck-erf. In het grasveld staan nep-koeien en het staat in de buurt bekend als het koeienveldje. Tussen beide Erven lopen treinrails en de jongen moest door het fiets-spoortunneltje om het het Pearl Buck-erf te bereiken. In de tunnel bevonden zich drie jonge mannen: twee blanken en een negroïde man. De laatste hield de jongen tegen en hij werd gedwongen geld af te geven. Het slachtoffer gaf niets en wist fietsend weg te komen. Daarbij liep hij een aantal klappen en schoppen op die hem overal op zijn lichaam raakten. Hij liep diverse kneuzingen op. De drie verdachten zouden zijn weggerend in de richting van het Pearl Buck-erf. Vlak bij het Rudyard kipling-erf sprak het slachtoffer nog een groepje van twee jongens en vier meisjes aan. Kort na thuiskomst waarschuwde het slachtoffer de politie die direct een onderzoek startte.

De politie is op zoek naar de twee jongen en vier meisjes met wie het slachtoffer na de poging in gesprek kwam. Ook spreekt de politie graag me mensen die getuige zijn geweest van dit incident of anderszins informatie kunnen verschaffen. Zij kunnen bellen naar 0900-8844 (lokaal tarief) en vragen naar de recherche van district I.

VERNIELING
DORDRECHT Op zondagmorgen 19 maart is een 29-jarige man uit Dordrecht aangehouden door een agent in burger. De agent zag dat de verdachte bij een woning aan de Groenmarkt in een dronken bui met zijn vuist tegen een ruitje in de deur sloeg, dat vervolgens brak. Hierop werd de man aangehouden. Bij zijn fouillering bleek de man een gebruikershoeveelheid drugs bij zich te hebben. Na verhoor is de man in vrijheid gesteld en tegen hem is proces verbaal opgemaakt.

OPLICHTING
DORDRECHT Op zaterdagavond 18 maart is een 19-jarige man uit Dordrecht op de Henri Polakstraat aangehouden. De man wordt er van verdacht meerdere mensen van een bejaardenhuis aan deze straat te hebben opgelicht. De man probeerde telkens met een ander verhaal het bejaardenhuis binnen te komen en geld te krijgen van de bewoners. De man is in verzekering gesteld en tegen hem is proces verbaal opgesteld.

GESTOLEN FIETS
DORDRECHT Op zondagmorgen 19 maart is een 40-jarige man uit Dordrecht op de Johannes Spaanstraat buiten heterdaad aangehouden. De man, een veelpleger, reed woensdag 15 maart op de Nieuwbrug op een nieuwe fiets. De politie vertrouwde het niet en nam de fiets voor onderzoek in beslag. Deze bleek die achteraf in Papendrecht gestolen te zijn. De man werd daarop geregistreerd als verdachte van diefstal of heling en werd op 19 maart op de Johannes Spaanstraat aangetroffen. Hij is ingesloten.

HARDDRUGS
DORDRECHT Op zaterdagavond 18 maart is een 29-jarige man uit Dordrecht op de Kromhout aangehouden wegens het overtreden van de Opiumwet. De man wordt verdacht van drugs dealen op de Marcellus Schampersstraat. De man werd op de Nicolaasstraat staande gehouden, maar rende weg. Na een achtervolging werd de man aangehouden in een tuin van een woning aan het Kromhout. De verdachte bleek de drugs niet meer bij zich te hebben. Na verhoor is de man heengezonden. De politie maakt proces verbaal op.