Politie Gelderland-Zuid

Politie verstuurt 3000 sms-jes over zaak Sévèke

Nijmegen, 20-03-2006 o Het team dat de moord op Louis Sévèke onderzoekt zal dinsdagmiddag een zogenaamde sms-bom verzenden.

Alle personen die dinsdagavond 15 november rond 21.00 uur, de avond dat Louis Sévèke werd vermoord, in het centrum van Nijmegen met hun mobiele telefoon hebben gebeld, ontvangen dinsdagmiddag 21 maart rond 16.00 uur een sms-bericht met de oproep s avonds te kijken naar de uitzending van AVROs Opsporing Verzocht. Het onderzoeksteam vraagt in dat sms-je mensen die informatie hebben de politie te bellen of de vragen te lezen op de landelijke site van de politie, www.politie.nl De vragen staan op die site vanaf dinsdag 21 maart 16.00 uur.

Diezelfde avond zal de politie in de uitzending van AVROs Opsporing Verzocht opnieuw aandacht vragen voor deze moord. Vlak vóór en vlak na de moord zijn er op grond van getuigenverklaringen in de buurt van de hoek van de Van Welderenstraat met de Eilbrachtstraat een aantal personen geweest die zich tot nu toe niet hebben gemeld bij de politie en van wie de identiteit dus onbekend is gebleven. Dit kunnen belangrijke getuigen zijn en de politie verzoekt hen dan ook door middel van het programma Opsporing Verzocht en het sms-bericht om zich te melden.

Het onderzoek wordt voortgezet. (09)