Politie Limburg-Noord

Vier onopgeloste zaken in De Gouden Tip

Datum: 20-03-2006
Tijd bericht: 09:09
Plaats: Venlo/Maastricht
In de uitzending van dinsdag 21 maart roept de Limburgse politie de hulp in van de kijkers bij het oplossen van vier zaken:

Zaak 1: Brandstichting in Blerick. Op zondag 1 januari wordt vermoedelijk brand gesticht in een leegstaand winkelcentrum in Blerick. Deze brand mondde uit in een grote uitslaande brand. Bewoners uit de aangrenzende woning en directe omgeving moesten worden geëvacueerd. In de uitzending zal de politie getuigen vragen zich te melden, die iets van deze brand weten of die iets opvallends in de omgeving van de brand gezien hebben.

Zaak 2: Diefstal van een Range Rover in Doenrade. Op vrijdag 3 februari wordt bij een garagebedrijf in Doenrade een nieuwe zwarte Landrover, type Range Rover Sport, nog zonder kenteken, gestolen vanaf het bedrijventerrein. De politie zal in de uitzending getuigen vragen zich te melden, die deze diefstal gezien hebben, dan wel in de omgeving iets opgemerkt hebben.

Zaak 3: Bewakingsbeelden van diefstal portemonnee en pinpasfraude in Gennep en Roermond. Op donderdag 5 januari wordt door een onbekende man een portemonnee weggenomen uit een tas die aan een winkelwagentje hing bij Albert Heijn in Gennep.
Op zaterdag 14 januari wordt bij een insluiping in een woning in Roermond een bankpas weggenomen. Deze pas wordt door de automaat ingenomen op het moment dat getracht wordt hiermee geld te pinnen.
Tijdens de uitzending wordt fotomateriaal van de daders van beide zaken getoond. De politie hoopt dat aan de hand van deze beelden de daders herkend kunnen worden.

Zaak 4: Brute overval op en mishandeling van een man in Wijlre. Op maandag 6 maart wordt een alleenstaande man in Wijlre overvallen. De overval is vermoedelijk gepleegd door twee of drie daders. Het slachtoffer raakte hierbij ernstig gewond. In de uitzending wordt deze zaak gereconstrueerd. De politie hoopt dat kijkers met behulp van deze informatie kunnen helpen deze zaak op te lossen.

Teksten en foto's van deze uitzending staan op de internetsite www.degoudentip.tv
Ook zijn de onderwerpen in beeld en geluid te downloaden. Als u informatie heeft over één van deze zaken, belt u dan tijdens de uitzending of herhalingen met het politietelefoonteam op het gratis telefoonnummer 0800 -- 2552 552. Daarna kunt u het algemene politienummer 0900 -- 8844 (lokaal tarief) bellen.