Gemeente Dongeradeel

Verkiezingen


---

Integrale gebiedsontwikkeling Dongeradeel: Enquête agrarische sector

Provincie Fryslân, gemeente Dongeradeel, LTO Noord en Wetterskip Fryslân gaan samen met diverse partijen voortvarend aan de slag met de Integrale Gebiedsontwikkeling Dongeradeel. Een belangrijk doel van dit project is het versterken van de landbouwstructuur in de gemeente. Tegelijkertijd is het streven er op gericht ook kansen te benutten op andere terreinen om te komen tot een brede plattelandsontwikkeling. In een bijeenkomst op
25 januari jl. in De IJsherberg te Dokkum bleek er een breed draagvlak bij de agrarische ondernemers te zijn om met dit project van start te gaan.

Éen van de eerste stappen in dit project is een inventarisatie van wensen uit de agrarische sector, waarvoor de medewerking van alle agrarische bedrijven wordt gevraagd. Uitgangspunt van dit project is dat er niet van boven af wordt bedacht wat goed is voor de streek.

Het gaat bij deze enquête om zaken als gewenste bedrijfsomvang, bedrijfsvoering en ontsluiting en waterbeheersing. De antwoorden worden gebruikt voor het opstellen van een Programma van Aanpak. Daarin zullen in de vorm van zo concreet mogelijke voorstellen de mogelijkheden die er zijn om de landbouwstructuur tegelijk met andere functies te verbeteren worden omschreven. Natuurlijk kan niet elke individuele wens worden gehonoreerd, maar het streven is wel om dat zoveel als mogelijk te doen.

Gegevens van agrarische bedrijven worden vertrouwelijk behandeld. In het Programma van Aanpak die DLG (Dienst Landelijk Gebied) te Leeuwarden op grond van de enquêtegegevens op gaat stellen, zullen de gegevens niet te herleiden zijn tot individueel bedrijfsniveau. De rapportage zal in algemene zin ingaan op wensen in de omgeving zonder dat specifieke wensen van een enkel individueel bedrijf in het rapport zichtbaar worden gemaakt.

De verwerking van de vragenlijsten wordt verzorgd door adviesbureau NovioConsult te Nijmegen. Mocht u als agrarisch ondernemer nog geen formulier hebben ontvangen dan kunt u de enquête van internet downloaden via www.novioconsult.nl en vóór 31 maart 2006 ingevuld digitaal terugsturen naar emailadres k.kleinkoerkamp@novioconsult.nl

Voor het verkrijgen van een schriftelijk exemplaar van het vragenformulier kunt u contact opnemen met de heren Kim Klein Koerkamp, Luuk Schouten of Frank van Heest van NovioConsult, tel: 024 3813333.