Gemeente Aalten


20-03-2006
voorlichting over umts

Naar aanleiding van de maatschappelijke commotie die is ontstaan als gevolg van een verzoek tot plaatsing van een UMTS mast in de gemeente Aalten, heeft de gemeente besloten een voorlichtingsavond te plannen voor haar inwoners.
UMTS, ook wel de derde generatie mobiele netwerken genoemd, is een nieuw type netwerk. UMTS is een nieuwe standaard voor Europa en Azië en zal in de loop der tijd de huidige GSM standaard gaan vervangen en overnemen. Met de komst van UMTS zullen steeds meer multimedia diensten op de mobiele telefoon beschikbaar worden. Tijdens de voorlichtingsavond zal een medewerker van het Nationaal Antennebureau een voorlichting geven over UMTS. Deze voorlichtingsavond is daarom niet alleen bedoeld voor omwonenden van de watertoren in Aalten, maar voor alle burgers binnen de gemeente die geïnteresseerd zijn in UMTS of bang zijn voor eventuele gevolgen voor de volksgezondheid. Gezien het feit dat UMTS wordt gezien als dé opvolger van het huidige GSM netwerk zullen er naar verwachting in de toekomst meerdere verzoeken komen voor een UMTS mast binnen de gemeente. Op deze bieden kunt u van de gelegenheid gebruik maken om u te laten voorlichten door een deskundige van het Nationaal Antennebureau.
De voorlichtingsavond is gepland op woensdag 29 maart 2006, in activiteitencentrum De Pol, Polstraat 7 te Aalten. De avond begint om 20:00 uur.