Credit Life International kiest definitief voor Venlo

Kamer v koophandel limburg-n

PERSBERICHT

Venlo, 21 maart 2006

Credit Life International N.V.
kiest definitief voor Venlo!

Venlo - Credit Life International N.V., groeit uit haar jas. De sinds 2004 in Venlo aan de Deken van Oppensingel gevestigde verzekeraar betrekt per 1 april 2006 haar nieuwe pand aan de Noorderpoort 9 in Venlo. Naar verwachting zullen binnenkort circa vijftig medewerkers, experts op het gebied van schuld-verzekering, een vaste werkplek krijgen aan de Noorderpoort in Venlo.

Al langere tijd onderhoudt de Kamer van Koophandel goede contacten met Credit Life International via haar voorzitter Bert Haffmans. Toen huisvestingsproblemen zich aandienden kwam deze relatie goed van pas. Het zoeken naar een nieuwe vestigingsplaats werd professioneel en zonder administratieve rompslomp begeleid door de Kamer, hierbij nadrukkelijk gesteund door de gemeente Venlo. Het resultaat is een toekomstbestendige oplossing voor de huisvesting van deze snel groeiende bankverzekeraar en winst in hoogwaardige werkgelegenheid.

Credit Life International N.V. is gespecialiseerd in het verschaffen van verzekeringen tegen het risico van restschulden. Deze dekking beschermt de klant tegen mogelijke betalingsproblemen Die kunnen ontstaan bij bijvoorbeeld werkloosheid, arbeidsongeschiktheid en andere liquiditeitsproblemen. Credit Life International N.V. biedt hiernaast ook meer conventionele levensverzekeringen aan. Via het op hetzelfde adres gevestigde RiMaXX International N.V. worden ook zakelijke verzekeringen aangeboden.

Het moederbedrijf van Credit Life International N.V. is gevestigd in Neuss aan de Rijn, een half uur met de auto vanaf Venlo. Deze Rheinland Versicherungsgruppe is vanuit Neuss al meer dan 125 jaar actief op de Europese verzekeringsmarkt. Als een van de laatste nog volledig zelfstandig opererende verzekeringsmaatschappijen in Duitsland bedient de Rheinland Versicherungsgruppe de markt langs vier sporen: Het aansprakelijkheidsbedrijf via eigen agenten, daarnaast als direct writer, via het makelaarsbedrijf en tenslotte via het bankbedrijf Credit Life International N.V. In deze laatste tak boogt de Rheinland-Gruppe inmiddels op ruim 30 jaar ervaring.

Voor de traditioneel op de schade en levensverzekeringen gerichte Rheinland Versicherungsgruppe is de diversificatie in het in Venlo gevestigde bankbedrijf een logische stap in de internationalisering van deze bedrijfstak. De focus van Credit Life International N.V. is gericht op Duitsland en de buurlanden, Nederland, Polen, Tsjechië en Hongarije.