Politie Zuid-Holland-Zuid

21/03 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

Dordrecht, 21-03-2006 o Persberichten District II

WONINGINBREKER AANGEHOUDEN
GORINCHEM- Een 27 jarige man uit Gorinchem is op maandagmorgen 20 maart 2006 door politieagenten aangehouden als verdachte van woninginbraken. De politie kwam de man na onderzoek op het spoor. De man wordt verdacht van inbraak in een woning aan de Nieuwe Walsteeg begin november 2005. Na onderzoek via DNA bleek dat hij tevens verdacht wordt van nog 3 woninginbraken die eind 2005 zijn gepleegd in IJsselstein en Nieuwegein. De verdachte ontkent dat hij de inbraken heeft gepleegd. Hij is ingesloten en in verzekering gesteld. De politie zet het onderzoek voort.

SCHOORSTEENBRAND
PAPENDRECHT- Op maandagmorgen 20 maart 2006 omstreeks 11.10 uur ontstond een schoorsteenbrand in een woning aan de Valeriusstraat. De bewoner was hout aan het zagen toen hij wel veel rook uit de schoorsteen zag komen. Hij gooide direct zand in zijn houtkachel om het vuur te doven. De brandweer was snel ter plaatse en inspecteerde de schoorsteen met behulp van een hoogwerker. Nadat de inspectie hoefde de brandweer verder niet in actie te komen.

AANRIJDING LETSEL; RIJBEWIJS INGEVORDERD
GORINCHEM- Op maandagmiddag 20 maart 2006 omstreeks 12.25 uur vond op de Concordiaweg een aanrijding plaats tussen een personenauto en een scooter. Een 19 jarige bestuurder van een personenauto uit Veen, wilde stoer doen. Hij haalde een voor hem rijdende scooter en een personenauto in en ging naast de personenauto van zijn 19 jarige klasgenoot uit Tilburg rijden die daar weer voor reed. Toen hij naast deze auto reed zag hij ineens dat er een vluchtheuvel midden op de weg was. Hij remde hard en stuurde naar rechts. Daar reed de scooter bestuurd door een 17 jarige jongen uit Boven-Hardinxveld, die vervolgens door de aanrijding hard ten val kwam. Hij had last van pijn aan zijn stuitje en zijn arm. Hij werd ter plaatse onderzocht door personeel van de ambulancedienst en hoefde niet naar het ziekenhuis. Gezien de aard van het rijgedrag is het rijbewijs van de beginnende bestuurder uit Veen ingevorderd.

UIT DE MOUW GESCHUD
GORINCHEM- Een 40 jarige man uit Gorinchem is aangehouden wegens winkeldiefstal. Dit gebeurde op maandagmiddag 20 maart 2006 omstreeks 13.00 uur in een winkel aan de Rosmolensteeg. De man had een pot haring in de mouw van zijn jas gestopt. Toen hij werd aangesproken door een personeelslid haalde hij inderdaad een pot haring uit zijn mouw. Hij werd overgedragen aan de politie. Politieagenten troffen tijdens de fouillering diverse etenswaren met een totaalbedrag van 18 euro aan in de voerring van zijn jas. De spullen liet hij via een gat in zijn zak in de voerring verdwijnen. De man is na verhoor met een dagvaarding heengezonden. Tevens kreeg hij een winkelverbod voor 1 jaar opgelegd door de bedrijfsleider van de winkel.

DOOR HET DAK GEVALLEN
PAPENDRECHT- Een 45 jarige vrouw uit Papendrecht is door het dak van een serre gevallen en drie meter lager op haar rug op de grond terechtgekomen. Dit gebeurde op maandagmiddag 20 maart 2006 omstreeks 13.15 uur tijdens het ramen zemen bij een woning aan de Pieter Zeemanlaan. De vrouw stond op een trapje op een metalen loopplank welke op de serre lag om de ramen te zemen. De vrouw is door onbekende oorzaak van het trapje gevallen en daarna door de dakplaten van de serre gezakt. De vrouw is met rugletsel per ambulance vervoerd naar het Albert Schweitzerziekenhuis te Dordrecht.

SCHUURBRAND
ARKEL - In de nacht van maandag 20 op dinsdag 21 maart is door nog onbekende oorzaak een uitslaande brand ontstaan in een schuur aan de Onderweg. Een overbuurman hoorde omstreeks 3.15 uur een aantal harde knallen. Toen hij poolshoogte nam, ontdekte hij de uitslaande brand en alarmeerde direct de hulpdiensten. Het dak van de schuur bevatte naar alle waarschijnlijkheid asbest, dus ook de Milieudienst werd ingeschakeld. De schuur brandde geheel uit. De technische recherche stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.

WINKELINBRAAK
POLITIE ZOEKT GETUIGEN
LEERDAM - Dinsdagochtend 21 maart omstreeks 3.30 uur hebben onbekenden een inbraak gepleegd in een supermarkt aan de Vlietskant. De inbrekers verschaften zichzelf toegang tot het pand door een ruit aan de zijde van het parkeerdek open te snijden. Daarna werden een aantal kasten opengebroken. De dieven zijn er met een grote hoeveelheid rookwaar vandoor gegaan. De technische recherche zal een sporenonderzoek doen. Mogelijk zijn er buurtbewoners of andere getuigen die rond genoemd tijdstip iets verdachts gezien of gehoord hebben. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

AUTOKRAKEN
POLITIE ZOEKT GETUIGEN
LEERDAM - Dinsdagochtend 21 maart meldde een passant aan de politie dat op de parkeerplaats aan de Stationsweg in Leerdam de ramen van een tiental geparkeerde auto's waren ingeslagen. Agenten constateerden ter plaatse inderdaad een aantal ingeslagen ramen, evenals de diefstal van een aantal autoradio's. Via de kentekengegevens werd contact gelegd met de eigenaren van de voertuigen. Zij werden verzocht aangifte te doen. De politie heeft direct een onderzoek ingesteld. Mogelijk zijn er mensen die in de nacht van maandag 20 maart op dinsdag 21 maart iets verdachts gezien of gehoord hebben op of rond de parkeerplaats nabij het station. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). De politie raadt autobezitters ten zeerste aan om geen waardevolle spullen achter te laten in de auto. Door zaken als autoradio of navigatiesysteem niet zichtbaar achter te laten in het voertuig, is de auto al minder aantrekkelijk voor autokrakers.

MELDER GEZOCHT
GORINCHEM - De politie is dringend op zoek naar de melder van een mishandeling. Zondagavond 19 maart kregen een 34-jarige man en zijn 27-jarige vriendin onenigheid in een auto die geparkeerd stond in de Twijnderstraat, ter hoogte van de Munterflat. De onenigheid liep uit op een handgemeen waarbij de vrouw verwondingen opliep aan haar hoofd. De politie werd rond middernacht gebeld door een getuige, die de mishandeling meldde. De politie wil graag in contact komen met deze persoon. Dat kan via 0900-8844 (lokaal tarief) of anoniem via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. Overigens is de man inmiddels aangehouden en in verzekering gesteld.