KNWV

Nieuwsbericht Topzeilen


20-3-2006

Europees kampioen Paul Goodison te gast in Medemblik

De zeilers van het Making the Good Better programma van het Laser Project 2012 hadden vorige week een bijzonder trainingsprogramma. De Europees Kampioen Laser Paul Goodison was speciaal naar Nederland gekomen om zijn ervaringen en kennis met de zeilers te delen.

Tijdens een week met fantastische wind, maar ook met extreme kou haalden de zeilers alles uit deze unieke kans om samen met een Europese Kampioen te trainen. Op het IJsselmeer, voor de kust van Medemblik gingen de zeilers ongeveer twee uur per dag het water op. De coaches Mark Littlejohn, Serge Kats en Karel Lantermans deden hun uiterste best om goed videomateriaal te maken van Paul Goodison. Zowel van het zeilen zelf, als van zijn techniek en strategieën. Deze beelden zullen de Nederlanders goed kunnen gebruiken tijdens hun trainingen de komende jaren.

De ervaren topzeilers waren verrast over wat ze nog konden leren van Paul. Hij was zelfs erg open in het beantwoorden van al hun vragen.

Het was een fantastische trainingsweek ondanks de extreme kou!

De Making the Good Better zeilers zijn nu op weg naar Riva del Garda in Italië om het geleerde van afgelopen week in praktijk te brengen tijdens een aantal oefenwedstrijden.

Internetadres: www.watersportverbond.nl/project2012