Leer tovenaarsschaak met Harry Potter

Audax

http://www.audax.nl

Vanaf 21 maart 2006 ligt de Harry Potter schaakcursus in de winkel. Betapress verzorgt de nationale distributie van dit nieuwe verzamelwerk van DeAgostini.

De Harry Potter schaakcursus zal als verzamelwerk wekelijks verschijnen. Kinderen tussen acht en twaalf jaar leren zo stap-voor-stap alles over het klassieke schaakspel. Bij ieder deel ontvangt de lezer een nieuwe aflevering van de schaakcursus, schaakstukken met special effects, welke in detail nagemaakt zijn van de film Harry Potter en de Steen der Wijzen of andere bijzondere objecten uit de wereld van Zweinstein.

De Harry Potter schaakcursus bevat een stap-voor-stap schaakcursus op twee niveaus: leerling, een schaakcursus voor de echte beginner en grootmeester, voor diegenen die het spel al kennen. De paginas van het tijdschrift tonen filmbeelden uit de vier verschillende Harry Potter films.

De unieke schaakfiguren hebben magische special effects en zijn in detail nagemaakt uit de film Harry Potter en de Steen der Wijzen. Zo zijn de torens magnetisch en kunnen met een toverstaf worden verplaatst. Paarden, Lopers en de Koning hebben geweldige geluidseffecten, de laatste laat zelfs met veel geluid zijn zwaard vallen bij schaakmat. De Dame straalt een lichtende gloed uit en de Pionnen zijn zéér explosief.

Het verzamelwerk bestaat totaal uit 47 delen en het eerste deel ligt vanaf dinsdag 21 maart voor slechts 2,95 euro in de winkel. Dit deel bevat de zwarte magische toren en de magische toverstaf en bij het tweede deel ontvangt de lezer het schaakbord met tijdelijke kartonnen schaakstukken, zodat hij meteen kan beginnen met spelen. Bij de latere uitgaven zijn de echte schaakstukken toegevoegd.

De schaakcursus is een uitgave van DeAgostini en wordt verspreid door Audax dochteronderneming Betapress. Uitgevers uit binnen- en buitenland vinden in Betapress een full service-partner voor de marketing en distributie van hun tijdschrifttitels in Nederland. Een markt waarin Betapress in de dertig jaar van haar bestaan een leidende positie heeft weten te verwerven. Onder regie van Betapress vinden meer dan 2.000 verschillende tijdschrifttitels hun weg naar zon 8.500 verkooppunten en de abonnees.

(einde persbericht)