Ingezonden persbericht


Charles zwolsman rijdt champ car world series met mi-jack conquest racing

INDIANAPOLIS, 21 MAART 2006 - Charles Zwolsman heeft een contract getekend bij MI-JACK Conquest Racing om in 2006 deel te nemen aan de Champ Car World Series.

Zwolsman maakt hiermee de overstap van Condor Motorsports, waar de beste nieuwkomer van het jaar vele successen wist te boeken door het prestigieuze 2005 Toyota Atlantic kampioenschap op zijn naam te zetten. Tijdens zijn eerste Toyota Atlantic seizoen scoorde de 26-jarige coureur vijf pole positions, drie overwinningen en acht podiumfinishes. De Nederlander mocht als beloning voor het behalen van de titel tevens deelnemen aan de laatste Champcar race van 2005. Zwolsman werd bij zijn debuut verdienstelijk dertiende op het circuit van Mexico City. Zwolsman rijdt in 2006 alle 15 wedstrijden in de Champ Car World Series.

MI-JACK Conquest Racing is opgericht sinds 1997. Het team uit Indianapolis, onder leiding van teambaas Eric Bachelart en mede-eigenaar Michael Lanigan, behaalde vele successen in het Dayton Indy Lights kampioenschap. Nadat men in 2002 deelnam aan de Indy Racing League stapte men een jaar later over naar de Champ Car World Series. Met name rookie-coureurs zoals Nelson Philippe, Justin Wilson en Andrew Ranger maakte bij MI-JACK Conquest Racing hun debuut in deze Amerikaanse raceserie.

Zwolsman is geen onbekende van MI-JACK Conquest Racing. Hij maakte reeds kennis met het team op 13 en 14 december op het circuit van Sebring International Raceway. Hij was tijdens zijn tweedaagse test voor het Champcar team de snelste coureur van alle deelnemers. Om het kampioenschap in de breedte van deze raceserie nog interessanter te maken wilde met name Champcars eigenaar Kevin Kalkhoven de winnaar van de Atlantic Series graag aan deze internationale klasse toevoegen.

ERIC BACHELART (Teambaas Mi-Jack Conquest Racing): "Charles heeft het afgelopen jaar uitstekend gedaan door de titel in de Atlantic Series op zijn naam te schrijven en wij zijn daarom bijzonder verheugd dat hij komend seizoen voor Conquest Racing zal uitkomen. Wij hebben een geschiedenis met het werken van grote rookie-talenten en Charles is absoluut één van hen. Toen hij afgelopen december bij ons testte verrichtte hij uitstekend werk. Hij verschafte ons veel informatie over de auto en er was onmiddellijk een chemie tussen hem en het team. Het is zeer prettig om met hem samen te werken en ik denk wij grote dingen van hem kunnen verwachten."

CHARLES ZWOLSMAN: "Afgelopen weekend hebben we de deal met Conquest Racing definitief rondgemaakt en komende vrijdag zal ik naar Amerika vertrekken om alvast een stoeltje te passen. Op 29 en 30 maart zal ik met MI-JACK Conquest Racing gaan testen op de California Speedway (Fontana) om weer in het ritme te komen. Het is inmiddels toch al weer 3 maanden geleden dat ik voor het laatst in een raceauto zat. Een droom is voor mij uitgekomen want de Champ Car World Series is in Amerika de hoogst haalbare raceklasse in de formule auto's. Dit is een enorme kans voor mij en ik ben dan ook van plan om goed te presteren. Ik wil de organisatie van Champ Car, Rick Gorne van "Goman representation in sport" en natuurlijk het team bedanken voor de inspanningen die ze voor mij hebben geleverd om in deze raceklasse uit te komen. Ik kan haast niet wachten tot ik kan gaan racen met dit team!"

NIEUWS is afkomstig van Insight F1 Motorsport Report in samenwerking met USA LAT Photographic. Voor meer informatie of fotografisch materiaal verwijzen wij u graag naar Charles Zwolsman's officiële website www.cz-racing.com of u kunt contact opnemen met Roelof Oosterhuis (TEL: +31 652 056 637, MAIL: roelof@insightf1.com).