Politie Gelderland-Zuid

Scholen ontruimd na aantreffen handgranaat

Nijmegen, 21-03-2006 o De politie kreeg dinsdag om 11 uur een melding dat er bij een school aan de Hatertseweg een explosief gevonden zou zijn. De conciërge van de school vond in de tuin een plastic tasje met daarin een voorwerp, dat hij nogal verdacht vond.

Bomverkenners van de politie hebben het eerste onderzoek gedaan en zagen dat het om een handgranaat ging. Zij hebben toen meteen het Explosieven Opruimings Commando gebeld. Intussen hebben agenten de straat afgezet en zijn voor alle zekerheid en veiligheid het ROC en het Kandinsky-college ontruimd.

De brandweer en GGD waren uit voorzorg ook naar de Hatertseweg gekomen. De brandweer kwam met een zogenaamde commandowagen, waarin politie, brandweer en GGD in zulke speciale gevallen in alle rust kunnen vergaderen en afstemmen.

Toen het EOC kwam hebben de leden hiervan na een onderzoek de handgranaat, waarvan het ontstekingsmechanisme nog intact was, meegenomen voor verder onderzoek. De Technische Recherche onderzoekt de vindplaats en de tas waar de handgranaat in zat.

Net na 1 uur werden de Hatertseweg en de scholen weer vrijgegeven. (07)