Gemeente Capelle a/d IJssel

Vaccinaties DTP en BMR 2006

In Capelle aan den IJssel hebben ongeveer 750 kinderen, geboren in 1997, een oproep gekregen voor de herhalingsinenting DTP tegen difterie, tetanus en poliomyelitis (kinderverlamming) en tegen bof, mazelen en rode hond (BMR). De datum voor de inentingen is dinsdag 4 april 2006. Het inenten vindt plaats in de sporthal Oostgaarde, Dakotaweg 261 in Capelle aan den IJssel, vlakbij metrohalte De Terp.

De inentingen vinden uitsluitend 's ochtends plaats van 9.00 tot 12.00 uur en 's middags van 13.00 tot 16.00 uur. Tussen 12.00 en 13.00 uur is de sporthal gesloten.

Op dinsdag 4 april kunnen ook kinderen, jonger dan 13 jaar, die onvoldoende of in het geheel niet ingeënt zijn, alsnog worden ingeënt. De ouders/verzorgers van deze kinderen kunnen hiervoor telefonisch een afspraak maken bij het Jeugdgezondheidscentrum van de GGD in Capelle aan den IJssel.

Oproepkaarten meenemen

Ouders worden verzocht voor het vaccineren het inentingsboekje van hun kind (gekregen op het consultatiebureau) en de toegestuurde oproepkaarten mee te brengen. Wanneer uw kind na 25 maart 2006 nog geen oproep heeft gekregen en uw kind is geboren in 1997, dan kunt u contact opnemen met het jeugdgezondheidscentrum van de GGD in Capelle aan den IJssel, telefoon 010-5033077. Ook voor andere vragen over deze inentingen kunt u dit telefoonnummer bellen. Of kijk op http://www.ggd.rotterdam.nl bij inenten van kinderen.

Kinderen tot en met 4 jaar krijgen de nodige inentingen op de consultatiebureaus voor zuigelingen en kleuters van De Zellingen in Capelle aan den IJssel. De inentingen voor Rotterdamse kinderen vinden op een ander tijdstip dit jaar in Rotterdam plaats.