Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Tilburg (21 maart)

TILBURG, 21 maart 2006

Gewonden in het verkeer

TILBURG Een 26-jarige man uit Tilburg raakte gistermiddag rond kwart over vier gewond toen hij met zijn bromfiets tegen een brievenbus reed. De man raakte met zijn bromfiets een trottoirband, raakte de macht over het stuur kwijt en kwam tegen een brievenbus terecht. Personeel van de GGD heeft de man met klachten aan nek, rug en pols voor nader onderzoek naar het TweeStedenziekenhuis in Tilburg gebracht.

TILBURG Een 40-jarige vrouw uit Tilburg is gistermiddag rond kwart voor vijf gewond geraakt toen zij met haar auto op de Ringbaan Noord tegen de auto botste van een 35-jarige man uit Tilburg, die voor een rood verkeerslicht stond te wachten. Ambulancepersoneel heeft de vrouw met rugklachten overgebracht naar het TweeStedenziekenhuis in Tilburg.

Jongeren vernielen ruit van stadsbus

TILBURG Aan de Perosistraat in Tilburg hebben agenten gistermiddag om kwart over vijf een 10-jarige jongen uit Tilburg aangehouden. Hij maakte deel uit van een groepje jongeren die aan de Perosistraat met waterpistooltjes en steentjes aan het spelen waren. Als de bus langs deze groep komt sneuvelt er een ruit van de bus, waarna er een aantal jongens wegrent. De politie stelt een nader onderzoek in.

Agenten pakken man op na huiselijk geweld

TILBURG Een 31-jarige man uit Tilburg is gisteravond rond de klok van tien uur aangehouden aan de Obdamstraat in Tilburg. De man wordt verdacht van de mishandeling van zijn 21-jarige Tilburgse vriendin. In de auto van haar vriend kreeg de vrouw twee vuistslagen tegen het hoofd en werd zij aan de haren getrokken. Op het NS Plein zag de vrouw kans uit de auto van haar vriend te vluchten. Omstanders hebben de vrouw opgevangen en de politie geïnformeerd. De politie heeft van het slachtoffer een aangifte opgenomen en stelt een nader onderzoek in.

Agenten halen drie jongeren van dak

TILBURG Agenten hebben gisteravond rond tien voor tien drie jongeren aangehouden in de Korte Schijfstraat. Zij komen alle drie uit Tilburg. Twee van hen zijn 16 jaar oud en de derde is 18. Rond halftien kreeg de politie de melding dat er op het dak van een gebouw een aantal jongeren zat. Als de politie ter plaatse komt zien de agenten twee jongeren wegrennen en een de derde komt net van het dak van een sportzaal.

Woning aan het Piusplein gekraakt

TILBURG Aan het Piusplein in Tilburg hebben twee mannen en een vrouw een woning gekraakt. Het huis waarin de krakers zitten staat al meer dan vier jaren leeg. Het huis staat op de nominatie om gesloopt te worden. De krakers zijn 25, 27 en 29 jaar oud.

Auto uitgebrand

UDENHOUT Aan de Berkelseweg in Udenhout is vannacht omstreeks halféén, de auto van een 56-jarige man uit deze plaats uitgebrand. De politie onderzoekt of er sprake is van een technisch mankement of dat de auto in brand is gestoken.

Auto gestolen bij woninginbraak

BERKEL ENSCHOT Bij een woninginbraak aan de Vlierlaan in Berkel-Enschot zijn inbrekers er vannacht met de zwarte Mercedes A190 met het kenteken 88-FK-GJ vandoor gegaan. Zij kwamen de woning binnen door een gaatje te boren in een zijraam. In de woning vonden de inbrekers de autosleutels van de Mercedes die op de oprit van de woning van het 44-jarige slachtoffer stond.

Winkeldievegge opgepakt

TILBURG In een winkel aan het Bernardusplein in Tilburg hebben agenten gistermiddag omstreeks twee uur een 62-jarige vrouw uit Tilburg aangehouden. De vrouw werd betrapt bij winkeldiefstal. Ze had snoep, kaas en sigaretten uit de winkel gestolen.

Opnieuw 14 scholieren bekeurd aan de Van Vollenhovenstraat

TILBURG Vanmorgen tussen acht uur en halfnegen hebben agenten aan de Lovense Kanaaldijk opnieuw 14 scholieren bekeurd die het verplichte fietspad negeerden en via de groenstrook de Van Vollenhovenstraat overstaken. Gisteren bekeurden agenten ook al 29 scholieren. In verband met werkzaamheden aan de Centaurusweg in Tilburg is de verkeerssituatie aangepast en zijn er, om de verkeersveiligheid van vooral de schoolgaande jeugd te waarborgen, extra maatregelen genomen. Het politieteam Wilhelminapark blijft de komende tijd het verkeersgedrag van de schooljeugd aan de Van Vollenhovenstraat extra in de gaten houden.

Veel goederen gestolen bij inbraak in Oisterwijk

OISTERWIJK Bij een inbraak in een loods van een bedrijvenpand aan de Heukelomseweg hebben inbrekers vannacht een grote hoeveelheid goederen meegenomen. Er werd onder andere een witte Mercedes Benz Sprinter (bedrijfswagen) en een open aanhangwagen gestolen. Verder namen de inbrekers een rode shovel en ongeveer honderd stuks gereedschap (onder andere boor-, zaag- en schroefmachine) mee. De inbrekers moeten, gelet op de grote hoeveelheid goederen die zijn meegenomen, met meerderen geweest zijn. Zij hebben een deur van de loods open gebroken. In de loods werden alle afgesloten deuren opengebroken. De politie heeft van de benadeelden een aangifte opgenomen en stelt een uitgebreid onderzoek in.

Stroomkasten gestolen bij nieuwbouw appartementen

TILBURG De politie heeft vanmorgen van de 36-jarige uitvoerder van een bouwbedrijf uit s-Hertogenbosch een aangifte opgenomen van de diefstal van vijf stroomkasten, stroomkabels, digitale camera, dictafoon, laptop en twee telefoons. Deze goederen zijn gestolen uit in aanbouw zijnde appartementen die aan de Gerard Mercatorstraat worden gerealiseerd. Ook werden er goederen uit het kantoorgedeelte van het bouwbedrijf weggenomen.

8 bekeuringen bij roodlicht controle

TILBURG Tussen halfacht en halfnegen vanmorgen hebben agenten van het politieteam Wilhelminapark aan de Hasseltrotonde een roodlicht controle gehouden. Acht weggebruikers die door een rood licht reden gingen op de bon.

Auteur: Carel Bouman