Gemeente Barendrecht

Persbericht Gemeente Barendrecht

Van Bijnen nieuwe gemeentesecretaris Barendrecht

BARENDRECHT (21 maart 2006) ­ Marcel van Bijnen (38) wordt de nieuwe Gemeentesecreta- ris/Algemeen Directeur van de gemeente Barendrecht. Het college van b&w heeft Van Bijnen dins- dagochtend per 1 juni benoemd. Momenteel is Van Bijnen directeur van de dienst Stad van de ge- meente Zwijndrecht.

Van Bijnen gaat als Gemeentesecretaris/Algemeen Directeur leiding geven aan de ambtelijke organisatie van de gemeente Barendrecht waar momenteel ongeveer 300 mensen werken. Daarnaast wordt hij eindver- antwoordelijk voor de gemeentelijke bedrijfsvoering en de verdere ontwikkeling van de gemeentelijke organi- satie. De vacature van Gemeentesecretaris/Algemeen Directeur is ontstaan na het vertrek van Jan Dijkstra die op 1 december 2005 vervroegd met pensioen ging. In de periode van 1 december 2005 tot het aantreden van Van Bijnen wordt de functie intern waargenomen, waarbij de taken van de gemeentesecretaris zijn ver- deeld onder de leden van het managementteam (MT).

Loopbaan
Van Bijnen begon zijn loopbaan in 1993 als beleidsmedewerker en lobbyist bij de Unie van Waterschappen in Den Haag. In 1998 maakte hij vervolgens de overstap naar Van Naem & Partners in Woerden, een ad- viesbureau voor de overheid en non-profitorganisaties. Sinds 2000 is Van Bijnen werkzaam voor de ge- meente Zwijndrecht, waar hij verschillende functies heeft vervuld. Van Bijnen is begonnen als Strategisch Adviseur, waarna hij vervolgens als Concerncontroller en Directeur Financiën/Bedrijfsvoering is doorge- groeid naar zijn huidige functie van directeur van de dienst Stad.

Noot voor de pers,