Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom dinsdag 21 maart

BERGEN OP ZOOM, 21 maart 2006

Inbraak in school

RUCPHEN: Op dinsdagochtend 21 maart is er ingebroken in een schoolgebouw aan de Bosheidestraat. De daders vernielden een ruit en namen ten minste één flatscreen weg. De politie heeft aangifte opgenomen van inbraak

Snelheidscontrole

RUCPHEN: Op maandag 20 maart hield de politie een snelheidscontrole aan de Zundertseweg. Tussen 10.20 uur en 15.30 uur controleerde men 780 bestuurders. 3 van hen zijn bekeurd. Hoogste gemeten snelheid bedroeg 89 km/u. Op deze weg is een snelheid van 80 km/u toegestaan.

Onbekenden bedreigen jongen (14) met de dood

HOEVEN: Op maandagmiddag 20 maart is een 14-jarige jongen uit Hoeven bedreigd. Hij fietste samen met een leeftijdsgenoot in de Sint Janstraat toen ze werden tegen gehouden door twee jongens. Ze gaven aan te willen vechten en bedreigde de jongens met de dood. De 14-jarige jongen en de andere jongen zijn toen weggefietst. De politie heeft aangifte opgenomen van de bedreiging.

Twee personen aangehouden voor woninginbraak

ROOSENDAAL: Op maandagmiddag 20 maart belden verschillende getuigen van een mogelijke inbraak de politie. Er waren meerdere mannen gezien die zich verdacht ophielden bij een woning. De mannen waren even daarvoor gezien in een auto. De politie ging polshoogte nemen. Na enig zoeken is de auto aangehouden op de Cinnaberdijk. Een 19-jarige man en een 17-jarige jongen uit Roosendaal zijn aangehouden. Ze worden ervan verdacht te hebben ingebroken in een woning aan de Cameedijk. Bij de woning is op de eerste verdieping een ruit ingeslagen. Wat er is weggenomen is nog niet duidelijk. De politie zal aangifte opnemen van de bewoners van het pand. De verdachten zijn in verzekering gesteld voor verhoor. Ook stelt de politie een sporen- en een buurtonderzoek in.

Woninginbraak

ROOSENDAAL: Op maandagmiddag is er ingebroken in een woning aan de Amethistdijk. De daders sloegen aan de achterzijde van de woning een ruit in en doorzochten de woning. Wat er is weggenomen is nog niet bekend. De politie stelt een buurt- en een sporenonderzoek in.

Daders nemen auto weg bij woninginbraak

ROOSENDAAL: Op maandagavond 20 maart is er ingebroken in een woning aan de Madeliefberg. De inbrekers braken een raam open en namen vanuit de woning onder andere een grote hoeveelheid dvds en cds weg. Ook is er een personenauto vanaf de oprit weggenomen. Het gaat om een blauwe Volkswagen Polo met kenteken 76-FB-XV. De politie heeft aangifte opgenomen van de gedupeerde, stelt een sporenonderzoek in en heeft het voertuig internationaal als gestolen gesignaleerd.

Autodiefstal

BERGEN OP ZOOM: Onbekenden stalen op maandagavond 20 maart een auto vanaf een parkeerplaats aan de Zuid-Oostsingel. Het gaat om een zwarte Kia Picanto met kenteken 24-RS-JH. De daders namen de sleutel van de auto weg uit de jas van de bestuurder, toen deze in een openbaar gebouw aan de Meeuwissenstraat was. De politie heeft aangifte opgenomen van autodiefstal en heeft het voertuig internationaal als gestolen gesignaleerd.

Inbrekers nemen revolvers weg

STAMPERSGAT: De bewoner van een pand aan de Noordzeedijk ontdekte op maandagavond 20 maart, dat er was ingebroken. De daders braken aan de zijkant van het pand een raampje open en namen een aantal antieke revolvers weg. De politie nam aangifte op van inbraak en stelt een sporenonderzoek in.

Bedrijfsinbraak

WOUW: Op dinsdag 21 maart is er even na middernacht ingebroken in een bedrijf aan de Markt. De daders sloegen een ruit in aan de zijkant van het pand en namen een computer weg. De daders zijn niet binnen geweest. De politie heeft aangifte opgenomen.

Vrouw gewond bij éénzijdig ongeval

ROOSENDAAL: Een 29-jarige vrouw uit Middelburg reed op dinsdag 21 maart, even na 01.00 uur over de A58, komende vanuit Roosendaal. Ze kwam vermoedelijk met haar linkervoorwiel in de tussenberm terecht probeerde de auto te corrigeren. Hierdoor belandde de auto aan de rechterzijde van de weg in de sloot. De vrouw is per ambulance overgebracht naar het Sint Franciscus ziekenhuis. Vermoedelijk heeft ze een gebroken kaak. De auto is total loss en is weggetakeld.

Auto gestolen

KRUISLAND: In de nacht van maandag 20 maart op dinsdag 21 maart is er aan de Meestoof een blauwe Volkswagen Golf gestolen. De auto heeft het kenteken HJ-66-VK. De politie heeft aangifte opgenomen van autodiefstal en heeft het voertuig internationaal als gestolen gesignaleerd.

Politie neemt aangifte op van openlijke geweldpleging

ROOSENDAAL: Een 14-jarige jongen uit Roosendaal reed over de Vijfhuizenberg en wilde de Fuis inrijden. Hij zag drie jongeren aankomen die hem de weg versperde. Eén van de jongens pakte hem vast en probeerde hem te slaan met een kabel. De jongen kon ontkomen. De politie heeft aangifte opgenomen van openlijke geweldpleging.

Auteur: Inge Rijgersberg