Gemeente Kollumerland

PERSBERICHT

PB 19 / 2006

Subsidie voor interactieve planvorming in Oudwoude

Kollum, 21 maart 2006

De gemeente Kollumerland c.a. ontvangt bijna 25.000,00 subsidie van de provincie Fryslân. De subsidie wordt toegekend vanuit het programma Leren voor Duurzame Ontwikkeling voor de interactieve planvorming in Oudwoude.

De wijze waarop de Woningstichting Kollumerland en gemeente Kollumerland c.a. de nieuwe wijk samen met de bewoners wil vormgeven, sluit goed aan bij de doelstellingen van het programma.
Bewoners en belangstellenden voor nieuwbouw in Oudwoude mogen meepraten en ­denken en ideeën aandragen over de inrichting van de nieuwe woonwijk. Om inspiratie op te doen is op 3 maart j.l. een excursie naar andere nieuwbouwwijken in de omgeving georganiseerd. Op woensdag 22 maart a.s. vindt in het gemeentehuis van Kollum van 19.30 ­ 21.30 uur een bijeenkomst plaats voor bewoners van Oudwoude en geïnteresseerden in de nieuwbouwwijk. Later zullen nog meer bijeenkomsten volgen, waarin de belangstellenden meer in detail over de woningen ideeën kunnen uitwisselen.
De bedoeling is dat niet alleen de bewoners, maar ook de gemeente en de woningstichting hiervan leren, zodat bij andere ontwikkelingen in de gemeente deze ervaringen gebruikt kunnen worden.

Provincie Fryslân werkt met de provincies Groningen en Drenthe samen in het landelijke programma Leren voor Duurzame Ontwikkeling. Het programma richt zich op de wijze waarop keuzes en gedrag van mensen en organisaties tot stand komen. Via leerprocessen stimuleert het programma kennis en vaardigheden die mensen in staat stellen om een meer duurzame afweging te maken.

Gemeente Kollumerland c.a. wisselt de opgedane ervaringen uit met vergelijkbare projecten in Groningen en Drenthe. De resultaten van de drie projecten worden na afloop gebundeld en doorgegeven aan andere gemeenten en woningcorporaties om er hun voordeel mee te doen.


---
Gemeente Kollumerland c.a., Postbus 13, 9290 AA / Van Limburg Stirumweg 18, 9291 KB Kollum.