Ingezonden persbericht


VEB dagvaardt DPA

De VEB heeft vanochtend DPA Flex Group gedagvaard. Deze dagvaarding heeft betrekking op ernstige tekortkomingen in de informatievoorziening aan aandeelhouders en besluitvorming in de aandeelhoudersvergaderingen bij DPA.

Doel van deze procedure voor de rechtbank Amsterdam is de vernietiging van een tweetal besluiten van de algemene vergadering van aandeelhouders van DPA tot goedkeuring van de overnames van Flex Group Nederland (februari 2006) en Falanx (oktober 2005). Bij de besluitvorming over deze twee voor DPA majeure transacties ontbrak relevante financiële informatie. Volgens de Code Tabaksblat, die DPA zegt te onderschrijven, moeten aandeelhouders hierover kunnen beschikken.

DPA poogt vandaag in haar aandeelhoudersvergadering de gewraakte besluiten met één hamerslag alsnog te bevestigen. Reden voor de VEB om de informatievoorziening door DPA aan haar aandeelhouders ter toetsing aan de rechter voor te leggen. Nu deze procedure aanhangig is gemaakt, kan de goedkeuring van de twee overnames niet worden bevestigd.

Op 2 februari jl. keurden de aandeelhouders van DPA de overname van Flex Group Nederland goed. Voorafgaand aan deze vergadering heeft de VEB herhaaldelijk verzocht om een aandeelhouderscirculaire met relevante informatie over Flex Groep Nederland, zoals balans- en resultatenrekening, verwachte winstbijdrage, reorganisatie- en integratiekosten en de verwachte synergie. Deze circulaire was en is nog steeds niet beschikbaar. De aandeelhouders moesten het bij de gevraagde goedkeuring stellen met een summier persbericht van enkele maanden eerder dat bovendien geen cijfermateriaal bevat.

De goedkeuring tot de overname van Falanx op 18 oktober 2005 was eveneens discutabel. Ook hier was een aandeelhouderscirculaire niet voorhanden. De overnameprijs werd de aandeelhouders pas ter vergadering meegedeeld.

Verder maakte DPA de nodige fouten bij de oproepingen van de algemene vergaderingen van aandeelhouders. In de oproepingen zaten fouten en/of de oproepingen geschiedden te laat en werden met regelmaat niet in de Officiële Prijscourant van Euronext gepubliceerd.

Vereniging van Effectenbezitters

(c) 2006 Vereniging van Effectenbezitters