Gemeente Zwolle

Samenwerkingsovereenkomst ondertekend over isolatie woningen A28


Datum uitgave: 22-03-2006
De gemeente Zwolle, Rijkswaterstaat en de Regio IJssel-Vecht hebben op 19 december 2005 een samenwerkingsovereenkomst ondertekend om de geluidsoverlast als gevolg van de aanpassingen aan de A28 verder te verminderen. De leefomgeving van de bewoners rond de A28 zal hierdoor verbeteren. De rijksweg A28 is een belangrijke verkeersader voor Zwolle. Enige tijd geleden heeft Rijkswaterstaat spitsstroken aangelegd om het aantal files op de A28 te verminderen. Voorwaarde was dat de omwonenden geen extra geluidsoverlast zouden hebben van deze spitsstroken. Om deze reden zijn er geluidsschermen uitgebreid of verhoogd en is gebruik gemaakt van stil asfalt.

De verwachting is dat ondanks deze maatregelen een aantal woningen toch nog te veel last te heeft van het geluid volgens de normen van de Wet geluidhinder. Daarom gaan gemeente Zwolle, Rijkswaterstaat en de Regio IJssel-Vecht samen alle woningen rond de A28 onderzoeken of er misschien aanvullende maatregelen nodig zijn. Het gaat om ongeveer 3200 adressen.

Afhankelijk van het onderzoek wordt bepaald of het geluidsniveau in de woningen binnen de toegestane grenswaarde van de Wet geluidhinder valt. Wanneer dat niet zo is, komen er aanvullende voorzieningen, zoals dubbele beglazing. Het onderzoek en de werkzaamheden duren ongeveer twee jaar.

Bijschrift foto:
De heer Zoon (Regio IJssel-Vecht), de heer Van de Gazelle (Rijkswaterstaat) en de heer Van Dooremolen (wethouder milieu van de gemeente Zwolle) staan samen voor een betere leefomgeving van de bewoners langs de Rijksweg A28.

Bron: afdeling communicatie