Gemeente Zwolle

Markt Stadshagen krijgt nieuwe impuls


Datum uitgave: 21-03-2006
De markt in Stadshagen wordt binnenkort aantrekkelijk gemaakt voor het winkelende publiek én de marktkooplieden. Dit initiatief is voorgedragen door marktkooplieden die het de moeite waard vinden om de markt een nieuw leven in te blazen. Zij verwachten door regelmatig een flink aantal acties te organiseren dat er weer loop in de markt komt. Deze marktkooplieden hebben zelf nog niet eerder op de markt in Stadshagen gestaan. Maar hebben alle vertrouwen er in om de markt een volwaardige markt te laten zijn.

De initiatiefnemers trekken samen op met de marktkooplieden die nu al wel met hun kraam op de markt staan. Samen gaan zij het komende een jaar met verschillende acties publiek trekken. Het streven is dat naast de bestaande kramen er ruim tien marktkramen bijkomen. Dan is de markt gegroeid van zeven naar 20 marktkramen.

Het aantal marktkramen in Stadshagen is de afgelopen tijd afgenomen. De markt werd niet genoeg bezocht en daardoor vielen de verkoopresultaten tegen.Om het initiatief van de marktkooplieden te ondersteunen, hoeven de marktkooplieden in de periode van 1 april 2006 tot 1 juli 2007 van de vijf kwartalen maar slechts één kwartaal marktgeld te betalen aan de gemeente. Dit als tegen presentatie omdat zij de markt weer op poten willen zetten.

Deze vermindering van het markttarief is éénmalig en wordt niet verstrekt aan andere markten.

Bron: afdeling Communicatie