Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hilversum, 27 februari 2006

BNN presenteert laughing matters in enschede

Op 22, 23, 24 en 25 maart zal het oosten van het land het decor vormen van de vierde editie van Laughing Matters Enschede. Op de Universiteit Twente en de binnenstad zullen meer dan dertig acts op gebied van cabaret, stand-up comedy, straattheater, impro-comedy en visueel theater te zien zijn.

Opvalllende namen in de programmering zijn de Ierse clown Chris Lynam, de Britse visueel kunstenaar Steve Rawlings en de uit Wales afkomstige Iestyn Edwards die met zijn alter-ego Madame Galina Korsakova mensen als Madonna en Kate Moss onder zijn schare bewonderaars mag rekenen. Daarnaast is het obscure straattheater gezelschap De Stijle, Want.. weer van de partij, zijn top komieken Kelley Rodgers (USA) en Martin Davis (UK) gestrikt en zal zowel de winnaar van het Leids Cabaretfestival Katinka Polderman als de winnaar van het prestigeuze Cameretten Begijn le Bleu zijn opwachting maken.

Uit de keuken van BNN zelf komen uiteraard weer wat fijne dagschotels. Allereerst natuurlijk De Lama's die in 2003 hun publieke debuut maakte op de Universiteit Twente, maar veel ogen zullen gericht zijn op het nieuwe improvisatie gezelschap van BNN: Kannibalen. Vanaf 27 februari zullen zij op de buis wekelijks de actualiteit onder de loep nemen en tijdens de slotdag van Laughing Matters Enschede zullen zij voor het eerst live te zien zijn.

De programmering wordt gecompleteerd door Boom Chicago, Jim Speelmans, een spoedcursus humor door Rob Urgert en Bastiaan Gelijnse (Fokke en Sukke), Brokstukken, Rachid Larouz, Nathalie Baartman en een tien man sterk comedy-legertje onder de noemer A Night of Comedy.

Laughing Matters Enschede is het grootste humorevenement van Nederland en trekt daarom bezoekers uit het hele land. Op geen enkel festival is in vier dagen zoveel programmering op het gebied van humor te zien en Laughing Matters Enschede is nog altijd groeiende.

Dit jaar zullen voor het eerst voorstellingen worden gegeven in de binnenstad van Enschede. De Lama's zijn dit jaar de grote publiekstrekker, mede daardoor zijn de kaarten voor vrijdag 24 maart uitverkocht.

Laughing Matters Enschede
22, 23, 24 en 25 maart Universiteit Twente en binnenstand Enschede Zalen open: 18.30, aanvang programma 19.30 uur
Kaartverkoop: www.laughingmatters.nl of 053-4898002 Laughing Matters Enschede is een productie van Night of Comedy BV i.s.m. met Universiteit Twente, powered by BNN

Voor meer informatie over de organisatie:
Night of Comedy, Lorette Heijboer, 015-2192742, info@laughingmatters.nl Voor meer informatie over de televisie-uitzending: BNN, Ingrid Timmer, 035-6555321, Ingrid.timmer@bnn.nl