Koninklijk Horeca Nederland

jaar Nederlandse Vereniging van Erkende Partycateraars!

Persbericht 28 februari 2006
NVEP viert eerste lustrum op Evenement 2006
5 jaar Nederlandse Vereniging van Erkende Partycateraars! Woerden, 28 februari 2006 - Op 21 maart 2001 kopte het persbericht van de kersverse Nederlandse Vereniging van Erkende Partycateraars (NVEP): Belangenvereniging voor de professionele partycateraar opgericht. Nu 5 jaar later bestaat de vereniging uit 41 gerenommeerde partycateraars die gezamenlijk ruim eenderde van de omzet in de partycateringbranche vertegenwoordigen. Ter bevestiging van deze succesvolle ontwikkeling wordt tijdens de beurs Evenement 2006 op 22 en 23 maart in de Jaarbeurshallen te Utrecht het eerste lustrum gevierd.

De Nederlandse Vereniging van Erkende Partycateraars vormt de spreekbuis namens de partycateringbranche en zet zich in om de belangen van haar leden te verdedigen. Zo heeft de NVEP invloed gehad bij het tot stand komen van functieprofielen specifiek voor de partycatering binnen de Horeca CAO. Ook heeft zij haar aandeel gehad in het aan de kaak stellen van de administratieve lastendruk voor partycateraars, met name op het gebied van vergunningen. Tevens heeft de NVEP het gebrek aan cijfermateriaal over de partycateringbranche aangekaart bij het Bedrijfschap Horeca & Catering waardoor er nu gezamenlijk een onderzoek is gestart.

Daarnaast haalt de Nederlandse Vereniging van Erkende Partycateraars haar erkenning uit het feit dat al haar leden zich naar de opdrachtgever wensen te onderscheiden op gebied van Hygiëne, Arbo en Milieu (HAM), professionaliteit en leverbetrouwbaarheid. De speciaal ontworpen HAM-wijzer geeft de partycateraars richtlijnen om op die gebieden aan alle wettelijke en wenselijke eisen te voldoen en de evenementenverzekering die in samenwerking met de NVEP is opgezet, garandeert de gast zekerheid. Door totaalconcepten te bieden kan een opdrachtgever met al haar wensen gerust bij de NVEP-leden terecht. Het ontbreken van tussenpersonen maakt de lijnen kort en zorgt ervoor dat de opdrachtgever de vinger aan de pols kan houden.

Het zijn juist deze opdrachtgevers die de Nederlandse Vereniging van Erkende Partycateraars wil bereiken met het vieren van haar lustrum. Op de beurs Evenement 2006 zal de NVEP de catering van de Eventboardroom verzorgen alsmede de ontvangsten bij diverse presentaties. Samen met de opdrachtgevers uit de branche heffen de NVEP-leden 22 en 23 maart het glas op het 5-jarig lustrum. De Nederlandse Vereniging van Erkende Partycateraars is in die jaren uitgegroeid tot een professionele organisatie met leden die van elk feest een gegarandeerd succes maken op het gebied van beleving, kwaliteit, professionaliteit en persoonlijke aandacht. Ongeacht of het een evenement voor 10.000 personen betreft of een privé-feest op een thuislocatie.

Meer informatie over de NVEP kunt u vinden op www.partycateraars.com. In een duidelijk overzicht zijn alle partycateraars vermeld met een link naar hun websites.

---

Noot voor de redactie