Gemeente Den Helder

02-03-2006 Bomen & Spelen: Spelletjes spelen met bomen in de Donkere Duinen Op 22 maart vindt de jaarlijkse boomfeestdag plaats met als thema Bomen & Spelen. Op die dag staan bomen in het middelpunt van de belangstelling. De Groene Poolster vindt één dag aandacht voor bomen een beetje weinig en maakt daarom van maart een Boomfeestmaand.

Bomendans
Wist jij dat je spelletjes kunt spelen met bomen? Je kunt dat nu ontdekken in de Donkere Duinen! Als echte speurneus kun je een wandelroute ontdekken door het bos. Tijdens de wandeling loop je langs bomen waarmee je een spelletje kunt doen. Zo maak je bijvoorbeeld een echt bomenboeket, doe je een bomendans om een verdrietige boom op te fleuren en maak je een boomschorsafdruk.

De aanwijzingen voor de route en een beschrijving van de spelletjes kun je in de maand maart 2006 gratis downloaden van www.groenepoolster.nl of voor 0,50 ophalen bij De Groene Poolster aan de Pasteurststraat 6, tijdens openingstijden. De openingstijden zijn: maandag, woensdag en donderdag van 12.30 tot 16.30 uur. Trek snel je wandelschoenen aan en kom spelen met de bomen!