Syntens


---

Symposium Domotica te Venlo

Symposium Domotica, Kennis en Economie
22 maart Fontys Hogeschool Venlo

VENLO - Op 22 maart aanstaande wordt in de aula van de Fontys Hogeschool in Venlo het symposium Domotica, Kennis en Economie gehouden. Tijdens dit symposium wordt de kennis en ervaring die tijdens het provinciale project Domotica, Kennis en Economie is opgedaan, gepresenteerd. Bovendien zal worden ingegaan op de essentiële rol die domotica speelt in de netwerksamenleving van morgen en op integraal ontwerpen, bouwen nieuwe stijl en de kansen van domotica voor het bedrijfsleven.

Kennis en ervaring gepresenteerd

In het project Domotica, Kennis en Economie werkten de Provincie Limburg, gemeente Venlo, Kamer van Koophandel Limburg-Noord, Zorggroep Noord-Limburg, Fontys Hogescholen, Syntens en Uneto VNI het afgelopen jaar samen op het gebied van Domotica. Zo werden er met behulp van domotica vier innovatieve zorgwoningen ontwikkeld en bewoond. Er werden ervaringen met het verlenen van zorg aan sterk hulpbehoevenden en het wonen in deze zorgwoningen gevolgd en in kaart gebracht. De kennis en ervaring die tijdens dit project zijn opgedaan worden gepresenteerd tijdens het symposium Domotica, Kennis en Economie.

Blik in de toekomst, Integraal Ontwerpen en Bouwen Nieuwe Stijl

Tijdens het symposium Domotica, Kennis en Economie zal ICT-trendwatcher Rob Creemers de deelnemers meenemen in de toekomst. Hij zal inzicht geven in de essentiële rol die domotica speelt in de netwerksamenleving van morgen. Tijdens het symposium wordt verder ingegaan op de rol van domotica en de veranderen wet- en regelgeving, de financiële consequenties van integraal ontwerpen en het bouwen nieuwe stijl.

Dhr. Wubbo Hazewinkel van 3D Bleuprint maakt duidelijk wat integraal ontwerpen precies inhoudt terwijl collega Dhr. Ir. Cees Ritter (3D Bleuprint) vertelt over de ondersteuning van integraal ontwerpen door ICT. Dhr. Dr. Ir. Walter Koeleman van Genium Group en Mw. Drs. Isabelle van Ommeren gaan in op het effectief samenwerken en communiceren binnen projectorganisatie en de ICT hulpmiddelen die hierbij kunnen worden gebruikt.

Workshops kansen voor het bedrijfsleven

Tijdens het symposium zijn er tenslotte een aantal workshops die speciaal tot doel hebben deelnemende bedrijven te motiveren gebruik te maken van de kansen en mogelijkheden die domotica hen biedt. Zo zal er in de toekomstwijzer gediscusiëerd worden over de rol die bedrijven kunnen spelen binnen de ontwikkeling van Domotica. Wat er precies van hen wordt verwacht en op welke wijze zij hun eigen organisatie kunnen veranderen om in te kunnen spelen op de behoefte in de markt.

Meer informatie

Deelname aan het symposium Domotica, Kennis en Economie is kosteloos. Belangstellenden kunnen zich opgeven of vragen om meer informatie bij Joanna van Drongelen-Wilson, Syntens, tel 076 5646700 of via e-mail jdr@syntens.nl.


---
//////