Gemeente Capelle a/d IJssel

Persbericht
datum:
8 maart 2006

nummer:
22

|                                                                              |
Plan Oeverrijk winnende ontwerp voor nieuwbouw Achter de Kanaalweg

Het plan 'Oeverrijk' van De Groene Groep is de winnende inzending van de tweede ronde van de ontwerpwedstrijd voor de nieuwbouwlocatie Achter de Kanaalweg. Het plan gaat uit van een aantal wooneilanden, ingepast binnen de beeldbepalende elementen van de 's-Gravenweg, zoals sloten, bruggetjes en knotwilgen.

Voor deze laatste wedstrijdronde waren drie plannen in de race. 'Weteringpark' van Rehorst Bouw b.v., 's-Gravenwater' van Aannemersbedrijf Gebroeders Blokland b.v. en 'Oeverrijk' van De Groene Groep. Na berekening van de eindscore bleek dat de twee hoogst scorende plannen -van Rehorst Bouw bv en De Groene Groep- een gelijk puntentotaal hadden. De jury kon hierdoor geen winnaar aan het college van burgemeester en wethouders voordragen. Het college heeft daarom zonder deze voordracht het winnende plan moeten kiezen. Het college heeft haar keuze gebaseerd op de inhoud van het juryrapport en de bijbehorende aanbiedingsbrief. Voor de Groene Groep is gekozen omdat dit plan de voorkeur genoot van de omwonenden en financieel aantrekkelijker is voor de gemeente.

Vervolg
In het voorjaar houdt de gemeente een informatieavond voor omwonenden en andere belangstellenden. Het winnende plan wordt dan nader toegelicht. Ook wordt informatie gegeven over de verdere realisatie van het plan. De omwonenden worden betrokken bij de verdere uitwerking van plan. Als alles voorspoedig loopt, kan de bouw eind 2007 van start gaan. Omdat de bodem in dit gebied slap is, moeten voorafgaand aan de bouw eerst nog grondwerkzaamheden uitgevoerd worden.



Gemeente Capelle a/d IJssel