RTL Group

Registratie van de Nederlandse danskampioenschappen en Siebrand World Trophy

In aanloop naar de succesvolle tv-hit Dancing With The Stars zendt RTL 4 op woensdag 22 maart een registratie uit van de Siebrand World Trophy Latin American en de officiële Nederlandse Danskampioenschappen, die op respectievelijk zaterdag 11 en zondag 12 maart plaatsvinden in het stijlvolle Kurhaus in Scheveningen. Robert ten Brink presenteert het unieke dansevenement en kondigt de nationale- en internationale danstop aan, die een sportieve strijd voert op de dansvloer om de World Trophy en Nederlandse danstitel.

Nederlandse Kampioenschappen
In de categorie Latin American komen onder andere Dancing With The Stars-professionals Koen Brouwers en zijn danspartner Roemjana de Haan en Marcus van Teijlingen met danspartner Nathalie Kip in actie. Peter Bosveld en Euvgenia Parakhina duelleren in de categorie Classic Showdance. Onder leiding van een zevenkoppige internationale jury, die wordt voorgezeten door Cor van der Stroet, worden de danskoppels beoordeeld op hun danskwaliteiten.

Siebrand World Trophy Latin American
Maar liefst tien paren uit de wereldtop (Duitsland, Zweden, Engeland, Italië, Lithouwen, Roemenië, Rusland, USA en Nederland) vervaardigen hun kampioenen af naar de Siebrand World Trophy Latin American. Nederland behoort tot één van de grootste danslanden ter wereld en vervaardigt tijdens dit internationale evenement twee dansparen af. Vijf internationale juryleden (waaronder Julie Fryer) moeten de dansparen bekritiseren op de Samba, Chachacha, Rumba, Paso Doble en Jive.

Vanaf woensdag 22 maart kan de RTL-kijker met Lets Dance en Dancing With The Stars in het vooruitzicht weer dansend de lente in.

Uitzending: RTL 4, Lets Dance, woensdag 22 maart, tussen 20.30 uur en 22.20 uur.

---

--------------------
Noot aan de redactie: voor meer informatie en/of interviews kunt u contact opnemen met Eva Peters, persdienst RTL Nederland via tel. 035
- 6718971 of eva.peters@rtl.nl.

© 2006 RTL Nederland / IP