Gemeente Almere

22 maart inloopavond centrumplan Almere Buiten

Op woensdagavond 22 maart 2006 organiseert de gemeente Almere een inloopavond om vragen over het centrumplan Almere Buiten te beantwoorden. Alle inwoners van Almere en belangstellenden zijn hiervoor van harte uitgenodigd.

Wat zijn precies de plannen voor het centrum van Almere Buiten? Waneer gebeurt wat? Hoe zit het met het verkeer of het parkeren? Welke soorten winkels komen er? Deze vragen en andere zullen beantwoord worden.

Voor de plannen is een nieuw bestemmingsplan nodig. Tijdens deze avond kunt u ook hierover informatie krijgen en eventueel een inspraakreactie geven.

Datum : 22 maart 2006

Tijdstip : 18.00 tot 21.00 uur

Locatie : ROC, 1e verdieping

Straat van Florida 1

1334 PA Almere

Nieuw bestemmingsplan

Op dit moment gelden er diverse kleinere bestemmingsplannen voor het centrum van Almere Buiten. De nieuwe ontwikkelingen passen niet in deze bestemmingsplannen, daarom is er één nieuw bestemmingsplan gemaakt voor het hele centrum. Het voorontwerp bestemmingsplan ligt vanaf maandag 13 maart 2006 tot en met maandag 24 april 2006 ter inzage op het stadhuis en de stadsdeelkantoren van Almere Haven en Almere Buiten.

Wat zijn de plannen?

Op 2 maart jl. stemde de gemeenteraad in met het Masterplan van het centrumplan Almere Buiten. Almere Buiten krijgt een compleet en compact centrum dat past bij haar inwonertal van zon 50.000 inwoners. Ca. 20.000 m2 winkels komt erbij, waarvan de helft in de vorm van grootschalige winkels op het huidige parkeerterrein tussen Buitenmere en Doemere. In Buitenmere komen kleinere winkels erbij, het streven is vooral kledingwinkels en winkels voor bijvoorbeeld luxe artikelen. Daarnaast zullen ongeveer 300 woningen (met name in de vorm van appartementen op de nieuwe winkels) en nieuwe parkeervoorzieningen worden gebouwd. De toevoeging aan maatschappelijke voorzieningen, horeca en andere vrijetijdsvoorzieningen bedraagt een kleine 10.000 m2.

Planning
Op dit moment is de planontwikkeling in volle gang. De eerste beweging is straks de bouw van een nieuwe Albert Heyn in de buurt van het Manifestatieterrein en de bouw van een nieuw parkeer-/winkelgebouw op het huidige parkeerterrein tussen Doemere en Buitenmere. In dit blok komt onder andere de C1000. Daarnaast wordt aan de rand van het spoor, naast het huidige stadsdeelkantoor, een nieuwe openbare parkeergarage gebouwd. De intentie is dat in 2007 de eerste paal geslagen kan worden. In 2011 moet het centrum voltooid zijn.