Gemeente Almere

Ontwerpen Annie M.G. Schmidt Huis te zien in stadhuis

De tentoonstelling Almere Waaidorp is vanaf woensdag 22 maart te zien in het stadhuis van Almere. In de B-passage is te zien hoe scholieren en studenten het toekomstige Annie M.G. Schmidt Huis & Park voor zich zien. De tentoonstelling wordt die woensdag om 15.00 uur geopend door de burgemeester van Almere, mevrouw A. Jorritsma-Lebbink.

Onder de naam Almere Waaidorp volgden leerlingen van scholen voor basis- en voortgezet onderwijs in Almere de afgelopen maanden workshops onder leiding van kunstenaars en architecten. Ze mochten daarbij ideeën aandragen voor het Annie M.G. Schmidt Huis & Park dat wellicht in Almere Poort gerealiseerd zou kunnen worden. Uit de tekeningen, teksten en maquettes die door de scholieren zijn gemaakt, is een selectie samengesteld.

Vorige maand maakten zestig studenten bouwkunde van de Technische Universiteit Eindhoven, aan de hand van de ideeën van de scholieren én het bestaande programma van eisen, vijftien ontwerpen voor het Annie M.G. Schmidt Huis. Daarbij hebben zij ook een (bouwkundige) visie ontwikkeld op het thema kinderen spelenderwijs met kunst en cultuur in aanraking brengen. Bijzonder aspect was, dat de studenten deze opdracht in 24 uur onafgebroken moesten uitvoeren. Ook dat materiaal maakt deel uit van de tentoonstelling.

Voorts kunnen geïnteresseerden een indruk krijgen van projecten die uitgevoerd zijn door studenten van de Faculteit Kunst, Media & Technologie van de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Eén groep realiseerde de prachtige interactieve website www.waaidorp.nl. Een andere groep ontwierp de Kladderlaan, waarin kinderen hun eigen tekeningen tot leven kunnen brengen in het toekomstige Annie M.G. Schmidt Park. Daarbij is gebruik gemaakt zogenaamde Augmented Reality.

De tentoonstelling is te bezoeken in de B-Passage van het stadhuis tot 21 april tijdens de openingstijden van de gemeente.