Gemeente Haarlem


10 maart 2006

23/2006


Ingebruikneming website voor jongeren met dyslexie!

Op woensdag 22 maart 2006 zal de rector van de Schoter Scholengemeenschap in Haarlem, dhr. G. Wentholt, een nieuwe website voor jongeren met dyslexie officieel in gebruik nemen.

De website is een initiatief van de Stadsbibliotheek Haarlem. Sinds 2002 heeft de Stadsbibliotheek een aparte afdeling voor kinderen met leesproblemen: het Makkelijk Lezen Plein. Dit draait sinds die tijd met groot succes en heeft veel navolging gevonden in de rest van Nederland. Overal verschijnen Makkelijk Lezen Pleinen in bibliotheken.
Een Makkelijk Lezen Plein is nodig om kinderen met een leesprobleem tot lezen te stimuleren en toegang te geven tot informatie. Een logisch vervolg op het Makkelijk Lezen Plein bleek de website www.makkelijklezenplein.nl. Deze website heeft een aantal doelgroepen: kinderen, jongeren, ouders, leerkrachten en bibliothecarissen die een Makkelijk Lezen Plein willen opstarten. Tot voor kort was het jongerendeel nog een leeg geheel.

In september vorig jaar heeft een aantal leerlingen met dyslexie van de Schoter Scholengemeenschap een redactie gevormd. Ze hebben geadviseerd over de vormgeving en lay-out van het jongerendeel. Ook zijn ze druk aan de slag gegaan met het schrijven van stukken voor de site.
De bedoeling is dat de site een landelijk draagvlak krijgt en dat het een levendige ontmoetingsplaats wordt voor jongeren met dyslexie.
Aan het jongerendeel van www.makkelijklezenplein.nl kunnen vragen gesteld worden door andere jongeren met dyslexie over dyslexie en alles wat daarmee samenhangt. Er zullen geen deskundigen antwoord gaan geven op vragen. De jongeren gaan elkaar bijstaan met tips en adviezen. Ook kunnen ze via de site ervaringen uitwisselen.

De opening van de site vindt plaats in de Schoter Scholengemeenschap op woensdag 22 maart om 16.30 uur in de mediatheek tijdens een besloten informatiemarkt over hulpmiddelen voor dyslectici.

Inlichtingen kunnen verkregen worden via de consulent Makkelijk Lezen van de Stadsbibliotheek Haarlem, Nanda Geuzebroek: n.geuzebroek@haarlem.nl of per telefoon: 023 - 511 53 00.

DATUM EN TIJDSTIP
Woensdag 22 maart 2006 om 16.30 uur.

LOCATIE
Mediatheek van de Schoter Scholengemeenschap, Sportweg 9, Haarlem.

BIJZONDERHEDEN
De opening van de site vindt plaats tijdens een besloten informatiemarkt over hulpmiddelen voor dyslectici.
|

Gemeente Haarlem