Gemeente Berkel en Rodenrijs


Uitbreiding digitale dienstverlening
Met ingang van 22 maart 2006 breiden we onze digitale dienstverlening uit. Om van deze elektronische dienstverlening gebruik te kunnen maken is het noodzakelijk dat u in het bezit bent van een DigiD-code. Vraag daarom nu alvast uw eigen code aan.

In toenemende mate worden overheidsdiensten elektronisch aangeboden. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om digitaal belastingaangifte te doen. Een bezoek aan een gemeentehuis of belastingdienst wordt steeds minder noodzakelijk want elektronische dienstverlening vindt 7 dagen per week, 24 uur per dag en op elke gewenste locatie plaats.

Ook als gemeente willen we onze digitale dienstverlening hier graag op afstemmen en steeds meer diensten op een veilige en toegankelijke manier gaan aanbieden. Om het proces zorgvuldig te laten verlopen - en de kwaliteit te waarborgen - kiezen we er voor om onze producten en diensten vanaf 22 maart stapsgewijs digitaal aan te bieden via onze website. Hierover volgt zo spoedig mogelijk meer informatie.

Waarom een DigiD-nummer?
Om een beveiligde omgeving binnen te gaan is er een soort van toegangsbewijs nodigwaarmee de identiteit van de persoon kan worden vastgesteld.Vergelijk het met een pincode bij de bank. Dat is zowel voor de gebruiker belangrijk - hij wil immers niet dat andere zijn gegevens kunnen inzien - als voor de instantie. Deze wil immers weten of hij met de juiste persoon zaken gaat doen.
Het is dan ook noodzakelijk dat u vanaf het moment van zakendoen met een overheidsdienst een DigiD-nummer heeft. Zonder dit nummer kan er geen gebruik gemaakt worden van deze vorm van elektronische dienstverlening.

Hoe kom ik in het bezit van een DigiD-nummer?
Het aanvragen van een DigiD gaat eenvoudig. Via de aanvraagbutton in de rechterkolom surft u naar de button `Aanvragen DigiD". Na het invullen van een aantal gegevens stuurt DigiD per post - en binnen enkele dagen - een persoonlijke activeringscode naar het adres van de aanvrager. Door die code in te vullen op de genoemde website, activeert u uw aanvraag. U kiest vervolgens zelf een gebruikersnaam met wachtwoord. Vanaf dit moment kunt u veilig gebruik maken van een groeiend aantal elektronische overheidsdiensten.

Voor meer informatie over DigiD verwijzen wij graag naar www.digid.nl

Laatste wijziging website: 10 maart 2006
Copyright © 2003 Gemeente Berkel en Rodenrijs