Gemeente Stein


13-03-2006
Boomfeestdag
De boomplantdag in Stein staat dit jaar vooral in het teken van het planten van bomen in het buitengebied. Er hebben zich maar liefst 10 scholen aangemeld om samen met de IVN verenigingen op verschillende plaatsen in Stein bomen aan te planten. Ook gaan leerlingen samen met leden van het IVN op pad om een wandeltocht te maken in de natuur.

De leerlingen van groep acht gaan de bomen aanplanten op diverse plaatsen in Stein. Vier scholen gaan aan de slag in de Pasveersloot en de Meeldert Vloedgraaf. Dit groene uitloopgebied wordt momenteel opgeknapt en er worden meer dan honderd bomen geplant waaronder ook verschillende fruitbomen en bos-en haagplantsoen.

Verder worden door de leerlingen nog bomen en struiken geplant in Medammerweide, in de Kamperstraat in Nieuwdorp, voor het schoolgebouw rondom het plein in Meers en wordt snoeihout opgeruimd in het kasteelpark in Stein.

Na al dat harde werk krijgt onze gemeente weer een groener gezicht en worden de jongelui die hieraan meegewerkt hebben getrakteerd op koek en een drankje.