Gemeente Eersel


Nieuwsberichten

13-03-2006
Nationale Boomfeestdag op woensdag 22 maart

Op woensdagmorgen 22 maart a.s. vindt voor de 49e keer de Nationale Boomfeestdag plaats. De gemeente Eersel doet voor de 39e keer mee. Het thema voor de Nationale Boomfeestdag 2006 heet 'Bomen en Spelen'. Vorig jaar heeft meer dan 80% van alle gemeenten meegedaan aan de Nationale Boomfeestdag met zo'n 150.000 kinderen van basisscholen. Dit jaar worden er in het hele land weer bomen en struiken geplant door kinderen.

Feestboom
De gemeente Eersel besteedt evenals voorgaande jaren weer aandacht aan dit evenement samen met kinderen van basisscholen. Dit jaar gaan ongeveer 230 kinderen van de basisscholen uit Steensel, Vessem, Duizel en Eersel bomen en struiken planten.
Gelijktijdig op twee locaties in de gemeente Eersel wordt de Boomfeestdag gevierd. De kinderen van de basisscholen uit Eersel, Duizel en Steensel gaan naar Duizel bomen en struiken planten in het beekdal van de Kleine Beerze aan de St. Janstraat. Rond 9.00 uur plant de eerste groep van de St. Janschool uit Duizel hun 'feestboom' samen met een lid van het college van burgemeester en wethouders. Hierna worden er zo'n 5500 boompjes en struiken geplant.

De basisschool uit Vessem gaat rond 9.00 uur onder begeleiding van Harrie Hoppenbrouwers een nieuwe ecologische verbindingszone aanplanten aan de Heikesestraat in het buitengebied van Vessem. Daar worden zo'n 1500 boompjes en struiken geplant. Ook daar gaan de kinderen met een collegelid hun 'feestboom' planten. Jan Aarts, coördinator voor de basisscholen en Harrie Peeters van Staatsbosbeheer verlenen wederom hun medewerking aan de Eerselse Boomfeestdag door voorafgaand aan deze dag een bezoek te brengen aan een aantal basisscholen. Harrie Hoppenbrouwers zal een uiteenzetting geven over het bosbeheer aan de basisschool in Vessem.

De gemeente Eersel hoopt met deze dag weer een goede bijdrage te leveren aan een gezond leef- en woonklimaat voor nu en de toekomst.