ECO Direct hoofdsponsor Boomfeestdag

Eco direct

ECO Direct hoofdsponsor Boomfeestdag

De komende drie jaar is ECO Direct uit Arnhem de nieuwste hoofdsponsor van de Stichting Nationale Boomfeestdag. De Nationale Boomfeestdag vindt dit jaar voor de 50e keer plaats en zal op 22 maart worden gevierd in honderden Nederlandse gemeenten.

ECO Direct

ECO Direct is een zustermaatschappij van Cosas Verdes B.V. en Nederlands grootste aanbieder van Costa Ricaanse hardhoutinvesteringen. Alle ondernemingen binnen Cosas Verdes B.V. houden zich bezig met FSC-gecertificeerd hout en houtproducten en vormen een volledig gecertificeerde 'chain of custody' van zaadje tot eindproduct. ECO Direct is de enige aanbieder in Nederland van hardhoutinvesteringen met een volledige FSC-gecertificeerde keten.

ECO Direct verleent 'bankgarantie' aan Nationale Boomfeestdag

Tijdens de Nationale Boomfeestdag zal de directie van ECO Direct een 100 procent gegarandeerd FSC-gecertificeerde hardhouten bank aanbieden (plaats en tijdstip worden nader bekendgemaakt). De bank is gemaakt van teakhout dat in opdracht van ECO Direct als zaadje is geplant. Vervolgens heeft ECO Direct de jonge boom duurzaam beheerd tot zijn volwassen stadium en in de eigen lokale zaagfabriek in Costa Rica verwerkt. Tot slot gaat het hout naar een eigen lokale meubelfabriek die de bank produceert. Met het aanbieden van deze bank maakt ECO Direct waar dat zijn totale productieproces 100 procent FSC-gecertificeerd is.

Iedere dag Boomfeestdag

ECO Direct heeft in zijn bestaan al meer dan 3,5 miljoen bomen geplant en op duurzame wijze voor haar cliënten beheerd. Het bedrijf beschermt bijna tweeduizend hectare natuurbos.
Onder het motto 'Iedere dag Boomfeestdag' draagt ECO Direct al jaren bij aan een duurzame bosbouw en het versterken van de plaatselijke economie in landen zoals Costa Rica. Door de werkwijze van ECO Direct is het mogelijk om daadwerkelijk stappen te zetten tegen de wildkap van regenwoud. Zo ontstaat er een goed en levensvatbaar alternatief om te voorzien in de wereldwijde hardhoutbehoefte.

Voor vragen kunt u contact opnemen met:

Frans Bon
directeur ECO DIRECT
Willemsplein 11
6811 KB Arnhem
Tel. 026-3831113
www.ecodirect.nl
bon@ecodirect.nl