Gemeente Beuningen


Boomfeestdag 2006: bomen & spelen

Woensdag 22 maart is het nationale boomfeestdag. Het thema van dit jaar is Bomen & Spelen. Leerlingen van 't Schrijverke kunnen die dag in Het Roodslag hutten bouwen en op andere manieren met bomen spelen. Eigenaar Staatsbosbeheer heeft hiervoor een deel van het bos eenmalig ter beschikking gesteld.

Gemeente Beuningen, Vrijwillig Landschapsbeheer Beuningen en Het Dijkmagazijn organiseren de dag. Er zijn extra takken en natuurlijke materialen aangevoerd in het deel van het Roodslag aan de Kloosterstraat. Daardoor hebben de leerlingen aan materialen geen gebrek en kunnen ze zich naar hartelust uitleven door in de bomen te klimmen en boomhutten of bruggetjes te maken. Het bos is natuurlijk ook uitermate geschikt voor verstoppertje, vlag veroveren, slootje springen of picknicken.

Boomfeestdag 2006

Staatsbosbeheer heeft elders in Nederland dertien verschillende speelbossen. Zo'n permanent speelbos is een natuurlijke speeltuin. Er staan dus geen schommels of `wipkippen', maar er hangen bijvoorbeeld wel touwen of er staan klimbomen. Kinderen kunnen er klimmen en klauteren, kliederen met klei en spelen met water of lekker wegkruipen. Het zijn de leukste plekken om vrij te spelen.

Kijk voor meer informatie en het downloaden van een kleurplaat op www.boomfeestdag.nl.