Gemeente Sneek


De Hemmen decor Nationale Boomfeestdag Sneek
De gemeente Sneek doet al weer voor de 39ste keer mee met de Nationale Boomfeestdag. Wethouder Jan Bargboer plant op woensdag 22 maart 2006 om 9:45 uur samen met kinderen van de basisscholen de eerste boom op het bedrijventerrein de Hemmen aan de Koperslagersstraat. In totaal worden daar zo'n 70 bomen geplant rondom een grote vijver.

Ook biedt de vereniging 'BvPF Vrouwen van Nu' een goudes aan, in verband met haar 50 jarig bestaan.

In totaal worden op de Hemmen zo'n 70 bomen geplant, rond een grote vijver. De gemeente Sneek wil hiermee in het nog jonge industriegebied een middagpauze-recreatieplek met groen en water creëren voor de medewerkers van de bedrijven in het gebied. Er worden ondermeer populieren, treurwilgen, esdoorns, essen, elzen, linden en eiken geplant.

Daarnaast wordt, net als in voorgaande jaren, door de gemeente Sneek, een Japanse kers aangeboden aan kinderen die in de week van de boomfeestdag zijn geboren. De naam van de pasgeborene komt samen met de naam van de boom op een daarbij behorende plaquette.

De Stichting Nationale Boomfeestdag heeft alle gemeenten in het land verzocht mee te doen aan deze manifestatie, die nu al voor de 49ste keer wordt gehouden. In heel Nederland werken ongeveer 75% van alle gemeenten mee aan dit grootse evenement. De gemeente Sneek doet al vanaf 1968 mee aan de Nationale Boomfeestdag.

De plantsoenendienst van de gemeente Sneek verzorgt in samenwerking met het steunpunt Natuur- en Milieueducatie het boomfeest in de gemeente. De jaarlijkse boomfeestdag wordt georganiseerd voor de leerlingen van de bovenbouw van de basisscholen. Per school mogen twee leerlingen meehelpen de bomen te planten. Vooraf aan de boomfeestdag hebben de basisscholen in Sneek een NME lespakket voorjaarstakken ontvangen.

© copyright 2006 Gemeente Sneek - Laatste wijziging: 15-3-2006