Gemeente Kollumerland

PERSBERICHT

PB 16 / 2006

Bijeenkomst over nieuwe woonwijk Oudwoude

Kollum, 15 maart 2006

Op woensdag 22 maart 2006, 's avonds om half acht, vindt in het gemeentehuis in Kollum een bijeenkomst plaats voor inwoners van Oudwoude en geïnteresseerden in de nieuwbouwwijk.
De gemeente Kollumerland c.a. en Woningstichting Kollumerland willen de inrichting van de nieuwe woonwijk in Oudwoude op een interactieve wijze tot stand laten komen. Bewoners en belangstellenden voor nieuwbouw in Oudwoude mogen meepraten en ­denken en ideeën aandragen, uiteraard wel binnen de wettelijke kaders en de financiële mogelijkheden. Om inspiratie op te doen is op 3 maart jl. een excursie naar andere nieuwbouwwijken in de omgeving georganiseerd.

Op woensdag 22 maart 2006 organiseert de Woningstichting Kollumerland in samenwerking met de gemeente Kollumerland c.a. een bijeenkomst over de nieuwe wijk. Deze bijeenkomst is in het gemeentehuis van Kollum van 19.30 ­ 21.30 uur, inloop vanaf 19.00 uur.

Bewoners van Oudwoude en andere belangstellenden kunnen tijdens deze bijeenkomst hun mening geven over wat ze belangrijk vinden voor de nieuwe wijk in Oudwoude. Welke ideeën leven er over de vormgeving, de bouwstijl, de groenvoorziening of het parkeren?

De bijeenkomst is speciaal bedoeld voor mensen die graag mee willen denken over de nieuwe wijk die in Oudwoude ontwikkeld gaat worden. Dat kunnen inwoners van het dorp zijn, maar ook bewoners uit andere dorpen die overwegen naar Oudwoude te verhuizen. De nieuwe wijk bestaat uit maximaal 23 nieuwe woningen (8 seniorenwoningen, 12 starterswoningen waarvan 6 huur en 6 koop, en 3 woningen in de vrije sector) en 4 kavels, gerealiseerd door de Woningstichting. De wijk komt ten noorden van Pastorijehof en ten westen van de Eysmastrjitte.

Voor de bewonersbijeenkomst is aanmelding niet nodig. Voor vragen kan contact op worden genomen met de Woningstichting Kollumerland, telefoonnummer 0511 ­ 451 845 of email: info@wstkollumerland.nl


---
Gemeente Kollumerland c.a., Postbus 13, 9290 AA / Van Limburg Stirumweg 18, 9291 KB Kollum.