Gemeente Berkel en Rodenrijs


Met internet en DigiD toegang tot WOZ-loket
digiD logo Vanaf 22 maart 2006 breidt Berkel en Rodenrijs haar digitale dienstverlening uit. Met behulp van DigiD wordt het WOZ-loket ontsloten voor gebruikers. Zo kunnen inwoners en ondernemers in Berkel en Rodenrijs op elk gewenst moment en vanaf elke locatie - met behulp van Internet en DigiD - op een veilige manier inzage verkrijgen in de WOZ gegevens.

In toenemende mate worden overheidsdiensten elektronisch aangeboden. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om digitaal belastingaangifte te doen. Een bezoek aan een gemeentehuis of belastingdienst wordt steeds minder noodzakelijk want elektronische dienstverlening vindt 7 dagen per week, 24 uur per dag en op elke gewenste locatie plaats.

De gemeente Berkel en Rodenrijs wil haar digitale dienstverlening hier graag op afstemmen. Om het proces zorgvuldig te laten verlopen en de kwaliteit te waarborgen, kiest de gemeente er voor om de elektronische uitbreiding van de dienstverlening stapsgewijs te laten plaatsvinden. Vanaf 22 maart kunnen gebruikers het WOZ-loket uitsluitend raadplegen met een DigiD-code.

Wat verandert er?
Ten opzichte van vorig jaar verandert er eigenlijk niet heel veel. U kunt ook nu uw persoonlijke informatie - zoals het taxatieverslag van de eigen woning/bedrijfspand - opgevragen. Het enige dat verandert is dat u nu met uw persoonlijke DigiD-code inlogt.

Waarom DigiD?
Het voordeel van de DigiD-inlogcode is dat u nog maar 1 code nodig heeft voor verschillende diensten bij overheidsinstellingen. U hoeft dus niet langer verschillende codes te onthouden, maar u kunt met uw eigen inlogcode bij steeds meer overheidsinstellingen terecht. U kunt de DigiD-inlogcode bijvoorbeeld gebruiken voor het indienen van uw elektronische aangifte bij de Belastingdienst, het aanvragen van kinderbijslag of AOW bij de Sociale Verzekeringsbank (SVB) èn, vanaf 22 maart, het raadplegen van het WOZ-loket van de gemeente Berkel en Rodenrijs.

Hoe kom ik in het bezit van een DigiD-code?
Het aanvragen van een DigiD gaat eenvoudig. Op
www.berkelenrodenrijs.nl kunt u via diverse mogelijkheden surfen naar `Aanvragen DigiD'. Na het invullen van een aantal gegevens stuurt DigiD u per post - en binnen enkele dagen - uw persoonlijke activeringscode. Door die code in te vullen op de genoemde website, is uw aanvraag geactiveerd. Vervolgens kiest u zelf uw gebruikersnaam en wachtwoord. Vanaf dit moment kunt u veilig gebruikmaken van ons groeiende aantal elektronische diensten.

Laatste wijziging website: 16 maart 2006
Copyright © 2003 Gemeente Berkel en Rodenrijs