Gemeente Heerlen

PERSBERICHT

Dansvoorstelling en presentatie Station Zuid in Glaspaleis Heerlen

Open Huis Station Zuid - Het nieuwe danshuis van het zuiden

Een half jaar na de ondertekening van het Cultuurconvenant Zuid, treedt Station Zuid met de dansvoorstelling 'Requiem for Two Chairs' van Edward Clug voor het eerst naar buiten. Deze solo is te zien tijdens het Open Huis van Station Zuid in de danszaal van Het Glaspaleis in Heerlen vanaf woensdag 22 tot en met zaterdag 25 maart waar publiek, gezelschappen en podia kunnen kennis maken met de choreografen die zich momenteel aan het danshuis hebben verbonden. Aanvang van alle Open Huis dagen is 20.15 uur.

In opdracht van het Ministerie van OC&W, de provincies Noord-Brabant, Limburg en Zeeland en de gemeente Tilburg zal Station Zuid de komende jaren op het gebied van moderne dans een extra impuls geven aan het dansklimaat in de regio. In elk van de drie zuidelijke provincies zal een Open Huis worden georganiseerd. De eerste productie van Station Zuid zal op deze dagen te zien zijn. De solo 'Requiem for Two Chairs', een choreografie van Edward Clug, wordt begeleid door het requiem van Mozart. Het stuk weerspiegelt de innerlijke strijd van de danser, die vertaald wordt in onder meer de keuze van de locatie: een boksring. Na 23 minuten eindigt de solo op de 8e maat van het 'Lacrimosa', het moment dat de grote componist overlijdt. Daarnaast worden de choreografen Edward Clug, André Gingras, Václav Kunes en Stephen Shropshire middels gesprekken en videobeelden voorgesteld. Van choreografe Helma Melis en fotografe Marie Jose Mols is een fototentoonstelling te bezichtigen.

Woensdag 22 tot en met 25 maart betrekt het danshuis Station Zuid het Glaspaleis in Heerlen, daarna donderdag 12 april tot en met zaterdag 15 april het Waterschap Zeeuwse Eilanden in Middelburg. Vrijkaarten kunnen gereserveerd worden via tel: 013-5821021 of via mail info@StationZuid.com