Colo, vereniging kenniscentra beroepsonderwijs bedrijfsleven

Bredewater 8 Postbus 7259 2701 AG Zoetermeer Tel. (079) 352 30 00 Fax (079) 351 54 78 E-mail: colo@colo.nl

Werken & Leren
Leve het leerbedrijf

:: 16 Mar 2006

Persuitnodiging 22 maart: landelijke actiedag Kom in het leerbedrijf

Neem mét jongeren kijkje achter de schermen van erkend leerbedrijf

Op 22 maart 2006 nemen enkele duizenden leerlingen uit het 3e en 4e leerjaar van het vmbo een kijkje achter de schermen bij bedrijven en instellingen. Die dag wordt de landelijke actiedag Kom in het leerbedrijf gehouden. De actiedag is bedoeld om jongeren te helpen bij de keuze van een vervolgopleiding en inzicht te geven in de eisen die aan het beroep van hun dromen worden gesteld.

Welke opleiding heb je nodig voor een bepaald beroep? Wat komt er kijken bij een beroep en wat doe je de hele dag? Welke eisen worden er aan je gesteld en wat kun je met een bepaald beroep verdienen? Wat doe je de hele dag als je werkt in de carrosseriebouw, in tuinonderhoud, de horeca, de kinderopvang of elektrotechniek? Op deze en andere vragen krijgen jongeren antwoord tijdens de actiedag Kom in het leerbedrijf. Een rondleiding, doe-opdrachten en gesprekken met werknemers kunnen tot het programma behoren.

De actiedag Kom in het leerbedrijf is een gezamenlijk initiatief van Colo, kenniscentra beroepsonderwijs bedrijfsleven, Schoolmanagers_Vo, Stichting platforms VMBO en Taskforce Jeugdwerkloosheid.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Taskforce Jeugdwerkloosheid
Ria van der Steen, persvoorlichting
Telefoon: 0618 306517
E-mail: mvdsteen@minszw.nl

Of met:

Colo
Suzan Snels, communicatie en public affairs
Telefooon: 079 329 40 52
E-mail: s.snels@colo.nl