Gemeente Nederbetuwe


Boomfeestdag 2006 in Neder-Betuwe
16 maart 2006

BOOMFEESTDAG IN NEDER-BETUWE
Op woensdag 22 maart 2006 van 10.30 11.30 uur wordt bij de Cuneraweg en de Rijnkant in Ochten boomfeestdag gevierd.

Rond de klok van 10.45 uur planten twee leerkrachten van basisschool J.H. Houtkoper in Ochten de eerste boom, samen met burgemeester ir. A.P. Heidema. Negentien leerlingen uit groep 8 van deze school zijn van plan om dit goede voorbeeld te gaan volgen door nog eens zon 18 bomen te planten.

In de bovenbouw op alle scholen in de gemeente wordt in deze periode aandacht besteed aan de boomfeestdag. Dit gebeurt aan de hand van lesbrieven van het Natuur en Milieu Educatiecentrum met het thema Bomen beter bekeken.

Een treurwilg en achttien nieuwe esdoorns in 6 verschillende soorten verschijnen er in het plantsoen tussen de Cuneraweg en de Rijnkant in Ochten waar onlangs een aantal bomen moest wijken omdat een bergbezinkriool moest worden geplaatst.

Voor de liefhebbers: een treurwilg van het soort Salix alba Tristis en achttien esdoorns (Acer platanoïdes) van de volgende soorten: driemaal Drummondii, driemaal Faassens Black, driemaal Meyering, driemaal Crimson King, driemaal Erectum en driemaal Summershade.

Iedereen is welkom om de boomfeestdag mee te vieren!