Gemeente Hardenberg


Enthousiaste Hardenbergse ambtenaren naar NK Veldloop

Vrijdag 17 maart 2006

Volgende week dinsdag vertrekt een groep van 45 enthousiaste Hardenbergse ambtenaren naar Vlaardingen om op woensdag 22 maart deel te nemen aan de jaarlijkse NK Veldloop voor gemeenten. De Hardenbergse deelnemers verschijnen ook dit jaar gehuld in speciale shirts ter promotie van Hardenberg aan de start, met als doel de NK Veldloop van 2008 naar Hardenberg te halen.

De NK Veldloop voor gemeenteambtenaren wordt dit jaar georganiseerd door de gemeente Vlaardingen. Het parcours van de 19^e editie loopt door het groene gedeelte van de Vlaardingse wijk Broekpolder en de gemeente Midden-Delfland. De gemeente Hardenberg is dit jaar met 45 deelnemers vertegenwoordigd. Johan Hulzebos, één van de leden van het comité NK Veldloop Hardenberg, is tevreden over de opkomst: De opkomst is dit jaar weliswaar iets lager dan die van vorig jaar, maar we zijn er toch heel tevreden mee. Dit jaar zit er vanwege de afstand een overnachting bij en dat maakt het voor sommige mensen toch iets lastiger om deel te nemen.

Ook dit jaar doen de Hardenbergse deelnemers hun uiterste best de NK Veldloop in 2008 in Hardenberg te laten plaatsvinden. De editie van 2007 ging helaas aan Hardenberg voorbij. Hulzebos: We willen nog één keer een poging doen om dit fantastische loopevenement naar Hardenberg te halen. We zullen daarom Hardenberg zo goed mogelijk promoten. Ook dit jaar dragen we weer speciale shirts per promotie.

De deelnemers vertrekken op dinsdag 21 maart om 14.00 uur vanaf het Stephanusplein in Hardenberg richting Vlaardingen. Voordat de NK Veldloop van start gaat, stappen de Hardenbergers nog in bij de Kikafette, de estafetteloop vanuit de gemeente Hillegom naar Vlaardingen om geld in te zamelen voor de stichting Kika. Eerder deze maand liep een aantal Hardenbergse ambtenaren al een estafettetocht van Hardenberg naar Vlaardingen. Daarbij werd geld ingezameld voor de stichting Kika en de stichting Kinderhulp Wit Rusland.