Gemeente Hardenberg



Bomen & spelen centraal tijdens boomfeestdag

Vrijdag 17 maart 2006

Op woensdag 22 maart wordt de jaarlijkse boomfeestdag ook in de gemeente Hardenberg gevierd. Het thema van dit jaar is Bomen & Spelen. Ruim 20 scholen in de gemeente Hardenberg doen mee aan de boomfeestdag. In Slagharen wordt extra aandacht aan de boomfeestdag besteed.

Het speelterrein De Belhamels in Slagharen wordt momenteel helemaal vernieuwd. Ter gelegenheid van de boomfeestdag die in het teken van bomen & spelen staat, plant gebiedswethouder van Slagharen Joost Liese op de boomfeestdag om 10.00 uur de eerste boom op dit vernieuwde speelterrein. Hij wordt daarbij geholpen door kinderen van de drie scholen uit Slagharen, de Anton Geerdes School, De Vonder en OBS Noorderkring De Regenboog. Deze leerlingen planten vervolgens ook de rest van de beplanting op het speelterrein.

De boomfeestdag vindt overigens niet alleen in Slagharen plaats. Net als in voorgaande jaren, konden alle scholen in de gemeente Hardenberg bij de gemeente Hardenberg een lespakket bestellen. Ook stelt de gemeente Hardenberg een heester of boom beschikbaar om ter gelegenheid van de boomfeestdag te planten. Tweeëntwintig scholen hebben van deze gelegenheid gebruik gemaakt.

Tegenwoordig zijn er jaarlijks ruim 400 gemeenten die deelnemen aan de Nationale Boomfeestdag. Ieder jaar worden tijdens de boomfeestdag door meer dan 150.000 kinderen, honderdduizenden bomen en struiken geplant. In de bijna 50 jaar dat de Stichting Boomfeestdag nu bestaat, zijn er al ruim 10 miljoen bomen en struiken geplant.