Gemeente Amsterdam

Nationale Boomfeestdag in Amsterdam

17 maart 2006

Op woensdag 22 maart is het weer Nationale Boomfeestdag. Wethouder Joep Blaas van het stadsdeel Oud Zuid zal samen met leerlingen van een basisschool een acacia planten in het Vondelpark.

De leerlingen van groep vijf van Instituut Schreuder krijgen vooraf in de klas bezoek van de wethouder en van de Vondelparkbeheerder. De laatste geeft uitleg over bomen in de stad en over de acaciasoort die wordt geplant.

De boom wordt geplant in het Vondelpark, vlakbij de Vossiusstraat rond 11 uur. Bewoners van het stadsdeel en andere geĂŻnteresseerden zijn van harte welkom.

Buiten spelen

Thema van de Nationale Boomfeestdag is dit jaar `Bomen en spelen'. Kinderen zitten tegenwoordig (te) veel binnen achter de computer of voor de televisie. Doel van de campagne is daarom kinderen meer kindereninboom.jpg (34 Kb) buiten te laten spelen, in de natuur of in ieder geval in de buitenlucht.

Jaarlijks nemen ruim 400 gemeenten deel aan de Nationale Boomfeestdag, die in samenwerking met Staatsbosbeheer wordt georganiseerd. Ieder jaar planten kinderen in heel Nederland duizenden bomen en struiken. In de bijna 50 jaar dat de Boomfeestdag bestaat, zijn er al ruim 10 miljoen bomen en struiken geplant.