Voedingcentrum


Recordpoging Voedingscentrum

Grootste âbijeenkomstâ jongste én beste borstvoedingsambassadeurs ooit!

In het kader van de campagne âBorstvoeding verdient tijdâ gaat het Voedingscentrum een bijzonder record vestigen. Een recordaantal babyâs die âgroeien en bloeienâ op moedermelk zullen aanwezig zijn bij de start van de negen-maanden-beurs op woensdag 22 maart. Borstgevoede babyâs zijn immers dé ambassadeurs voor borstvoeding. Daniëlle Overgaag is bij deze recordpoging aanwezig, als moeder die borstvoeding een warm hart toedraagt.

Babyâs: de beste borstvoedingsambassadeurs

Het Voedingscentrum vraagt moeders die geloven in de kracht van moedermelk hun baby te laten deelnemen aan de recordpoging. Het doel van de recordpoging is dat deze babyâs andere moeders inspireren om ook borstvoeding te (blijven) geven. De beste ambassadeurs om de âpower van borstvoedingâ uit te dragen zijn immers borstgevoede baby's zelf. Baby's die meedoen aan het realiseren van het record, dragen een speciale romper met de opdruk âPowered by momâs milkâ.

Borstvoeding verdient tijd

Borstvoeding is de beste voeding voor babyâs. Moedermelk bevat waardevolle voedings- en afweerstoffen die kinderen nodig hebben voor hun groei, ontwikkeling en gezondheid.
Babyâs profiteren daarvan optimaal als ze ten minste zes maanden borstvoeding krijgen.
Het Voedingscentrum heeft daarom een speciale campagne om het (blijven) geven van borstvoeding te stimuleren: Borstvoeding verdient tijd.