Gemeente Middelburg


Vijftigste Boomfeestdag in teken van spelen

Op woensdag 22 maart vindt de vijftigste boomfeestdag plaats. Huub van Klinken, wethouder Groen, plant samen met leerlingen van de Acaciahof 48 essen. De aanplant van de eerste boom is om tien uur bij de speelvoorziening aan de Geersesweg in de Veersepoort in Middelburg. Na het plantfestijn gaan de kinderen terug naar school. Daar krijgen zij een deelnamecertificaat.

Het gebied rond de Geersesweg is een leuke plek voor kinderen. Op het terrein ten noorden van de weg, dat een jaar geleden dienst deed als gronddepot voor de wijk, liggen nu enkele trapvelden. Op één trapveldje zijn doeltjes neergezet. Rondom de speelveldjes zijn bloemweides en snipperpaden aangelegd.

Jaarlijks vieren ruim honderdduizend kinderen in Nederland de Natio­ nale Boomfeestdag. Ze planten bomen en struiken, maken werkstukken of lopen een bomenroute. De dag wordt georganiseerd door de Stichting Nationale Boomfeestdag in samenwerking met gemeentes en instellingen. Het thema is dit jaar 'Bomen en Spelen'. Twee elementen die onlosmakelijk verbonden zijn. De aanwezigheid, veiligheid, toegankelijkheid, herkenbaarheid en bespeelbaarheid van speelvoorzieningen in het openbaar gebied is een taak van de gemeente. Kinderen verdienen een plaats waar ze veilig buiten kunnen spelen. Het is goed voor hun fysieke en sociale ontwikkeling.


Noot voor de redactie;