Provincie Friesland


---

PERSUITNODIGING

Nummer: 008 SW
Datum: 20 maart 2006

15e Fries Jeugd Parlement

op 22, 23 en 24 maart 2006

Op 22, 23 en 24 maart a.s. organiseert de provincie Fryslân voor de vijftiende keer het Fries Jeugd Parlement (FJP). Tien scholen uit de hele provincie doen mee, elke school is vertegenwoordigd door een groep leerlingen in de leeftijd van vijftien tot en met achttien jaar. Elke school vormt een politieke partij. De 'statenleden' hebben twee dagen de tijd om plannen te maken, deze worden op vrijdag 24 maart voorgelegd aan het 'parlement'. Het FJP heeft E 2500,- te verdelen. Het doel van het Fries Jeugd Parlement is dat jongeren meer inzicht krijgen in de provinciale politiek en zich kunnen inleven in de rol van een statenlid.

De volgende 10 scholen doen mee aan het FJP:


* CSG Comenius, Leeuwarden.

* Piter Jelles Montessori, Leeuwarden.

* Piter Jelles Aldlân, Leeuwarden.

* ROC Friese Poort, Leeuwarden.

* RSG Magister Alvinus, Sneek.

* OSG Singelland, Drachten.

* Stellingwerf College, Oosterwolde.

* Lauwers College, Buitenpost.

* OSG Sevenwolden, Heerenveen.

* Dockinga College, Dokkum.

De leerlingen vormen de volgende commissies: Welzijn en Zorg, Milieu, Natuur en Landschap, Ruimtelijke Ordening en Volkshuisvesting, Openbare Orde en Veiligheid, (Multi) Cultureel Fryslân, Economische zaken, Verkeer en Vervoer en Recreatie, Toerisme en Sport.

Programma

- Woensdag 22 maart.
Om 13.30 uur is er een presentatie van het project Battle4peace, een project op initiatief van het FJP 2005. Om 14.00 uur is de officiële opening van het FJP in de Statenzaal door statenlid mw. I. Groeneveld.


- Donderdag 23 maart.
Deze hele dag zullen de commissies bezig zijn met het bedenken van plannen.


- Vrijdag 24 maart.
Deze dag staat in het teken van de Algemene Vergadering. Tijdens de vergadering wordt gediscussieerd over de gemaakte plannen. Deze vergadering vindt plaats in de Statenzaal van het Provinciehuis en is openbaar.

Om 16.30 uur zal gedeputeerde Anita Andriesen het Fries Jeugd Parlement afsluiten.

U bent van harte uitgenodigd aanwezig te zijn bij de opening op woensdag om 14 uur en bij de Algemene Vergadering op vrijdag 24 maart van 09.00 tot 16.30 uur.


---- --