Kerkinactie

Persinformatie

Utrecht, 20 maart 2006

Minister Veerman op informatieavond Kerkinactie
in Amersfoort over wereldwijde handel en landbouw

Op woensdag 22 maart organiseert Kerkinactie in het kader van haar veertigdagentijd-campagne 'Kies bewust voor je naaste' een informatieavond in Amersfoort over globalisering, landbouw en de bescherming van kleine boeren in Nederland en Brazilië. Minister Veerman van Landbouw geeft tijdens deze avond een toelichting op zijn notitie 'Kiezen voor landbouw'.

Tijdens deze avond licht Bas Plaisier, scriba van de Protestantse Kerk in Nederland, het recent door de Synode aangenomen Accra Appèl toe dat een oproep doet aan de kerken om te werken aan een rechtvaardige samenleving. Minister C. Veerman van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) geeft een toelichting op zijn nota 'Kiezen voor Landbouw' dat gaat over de wereldwijde voedselvoorziening en de rol van de vrije markt. Na de pauze zijn er twee parallelle workshops over ontwikke-lingen in de landbouw in Nederland en Latijns Amerika. Haaije Feenstra, directeur van Kerkinactie opent de avond.

Het motto van de veertigdagentijdcampagne 'Kies bewust voor je naaste' verwijst naar projecten van Kerkinactie voor kleine boeren in Latijns-Amerika en Nederland die door de wereldwijde handel en economische ontwikkeling hun bedrijf, huis en haard dreigen te verliezen. In Latijns-Amerika zijn het de familiale landbouwbe-drijven die hun grond verliezen aan grootschalige sojaverbouw. In Nederland is het de boer die zijn bedrijf omvormt tot zorgboerderij. Met de campagne roept Kerkinactie mensen op om in hun eigen leven bewust te kiezen.

Belangstellenden zijn van harte welkom. Deelname is gratis.

Datum: woensdag 22 maart
Plaats: de Bergkerk, Dr. Abraham Kuyperlaan 2, Amersfoort Tijd: 18.15 uur tot 21.30 uur

Noot voor de pers:
Vertegenwoordigers van de pers zijn van harte welkom. Na afloop is er gelegenheid om vragen te stellen aan de minister of de inleiders. Voor meer informatie over het programma kunt u contact opnemen met Wim Brouwer, persvoorlichter Kerkinactie,
030-8801786 of 06-23 53 87 16. Graag van tevoren telefonisch aanmelden of via de mail: w.brouwer@kerkinactie.nl.