Gemeente Breda

Wethouder Oomen plant op Boomfeestdag een eik op de Grote Akker

Wethouder Oomen plant op woensdag 22 maart om 10.30 uur ter gelegenheid van de Nationale Boomfeestdag een eik op de Grote Akker aan de Wolfslaardreef. Hij doet dit samen met 16 leerlingen van groep 7/8 van basisschool De Fontein.

Boomfeestweek Dit is het vijfde jaar dat de gemeente Breda samen met Staatsbosbeheer de Bredase boomfeestweek organiseert. Van maandag 20 maart tot en met donderdag 23 maart vieren 23 scholen met ruim 1000 leerlingen de Bredase boomfeestweek. Deze week staat bol van educatieve activiteiten die te maken hebben met de natuur en het thema van de Nationale Boomfeestdag: `bomen en spelen'. De leerlingen kunnen actief aan de slag in de natuurgebieden in en om Breda die bij de gemeente Breda en Staatsbosbeheer in beheer zijn.

Programma Per wijk is er een programma met verschillende activiteiten opgesteld.

o Zo gaan leerlingen de gemeente Breda helpen met het trekken van berkenopslag op de Galderse hei. Zo blijft het heidegebied mooi open. o Bij de Molenley gaan leerlingen van de scholen uit de buurt weer helpen met het onderhoud. De wilgen die hier staan mogen ze omzagen. En ze krijgen van medewerkers van de gemeente een natuurexcursie in de buurt. o Ook in de Haagse Beemden en het Cadettenkamp wordt gezaagd. o En in het Liesbos en Ulvenhoutse Voorbos gaan leerlingen met de boswachter van Staatsbosbeheer op excursie. Het thema is natuurbeleving en spelen.

Breda, 21 maart 2005