Bouwend nederland

Persbericht

Gouda, 21 maart 2006

Bouw plant bomen op tiende verdieping

Morgen, woensdag 22 maart 2006, worden in de toekomstige daktuin op de tiende verdieping van het nieuwe Bouwhuis in Zoetermeer drie bomen geplant. Er is een speciale hoogwerker nodig om het karwei te klaren. Het plaatsen van de bomen gebeurt op de nationale boomfeestdag.

Het Bouwhuis is vanaf mei 2006 het nieuwe onderkomen van branchevereniging Bouwend Nederland. Onderdeel van het spraakmakende gebouw is het vergadercentrum met dakterras dat zonder verdere ondersteuning buiten de onderliggende kantoorverdiepingen overhangt. De bomen maken deel uit van deze'zwevende' daktuin. Met de tuin wil de bouwsector de waarde symboliseren van een groene omgeving voor een functionele werk- en vergaderomgeving.

De drie bomen die morgen worden geplant, zijn naaldbomen van de soort Pinus Praviflora. Een van de selectiecriteria bij de keuze van de soort boom was de noodzaak te kunnen gedijen zonder diepe ondergrond.

Het Bouwhuis in Zoetermeer is een ontwerp van ir. Berend Sybesma van Klunder Architecten uit Rotterdam. Het gebouw is gerealiseerd door BAM Utiliteitsbouw. Eind mei zal de nieuwbouw worden betrokken.